Зима

Зима
Пролет

6 октомври 2015 г.

Юсни Ибрям - преди купувал гласове за ДПС, сега в листата на РБ

Единственият осъден за търговия с вот за парламентарните избори през 2013 година, днес е кандидат за общински съветник в листата на Реформаторския блок в Стара Загора.

Преди две години, когато Юсни Ибрям (на снимката) е бил общински съветник от листата на ДПС той е давал по 44 лева на хора от село Хан Аспарухово, за да си издадат нови лични карти. В замяна на тази "услуга" те трябвало да гласуват
, разказва Нова ТВ.

В съда той не скрива, че е търгувал гласове за ДПС и се признава за виновен в залата. Сключва сделка с прокуратурата и получава 8 месеца пробация. И докато в съда се признава за виновен, извън залата той го играе жертва.

Преди да си признае, че е купувал гласове Юсни Ибрям не е осъждан. В политиката влиза през 2005 година начело на ДПС  в Стара Загора и изкарва два мандата в Общинския съвет. В момента той се занимава с бизнес. Не е ясно обаче какъв точно бизнес и откъде идват доходите му. При опити да бъде намерен той изключва телефона си. А негов приятел обяснява, че е заминал в Одрин. За баклава!

В листата на тазгодишните избори Юсни Ибрям е издигнат от местната структура на партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов на 26-то място. Оказва се, че и местният отговорник на партията Сунай Хаджъ също не отговаря на телефона си. А от ръководството на партията запазват мълчание по въпроса.

В Стара Загора "Свобода и достойнство" си партнират с партията на Меглена Кунева, но от там разказват, че кандидатурата на Юсни Ибрям не е обсъдена с тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар