Зима

Зима
Пролет

4 октомври 2015 г.

Сбогом, Google! Здравей, Alphabet!

Бордът на директорите на Alphabet ще бъде в същия състав като този на Google
 
От днес Google вече ще е Alphabet - холдингово дружество, под чиято шапка влизат основните услуги на интернет гиганта - Google Search, YouTube, Android, Gmail, Google+, Fiber и Loon, съобщава Wired.


От Google съобщиха, че реорганизацията им като Alphabet ще бъде официално финализирана до края на работния ден и дори акциите им ще бъдат преименувани по същия начин. Акциите обаче запазват символа, с който се търгуват - GOOG и GOOGL. Единствено корпоративното им име ще се промени.

Ходът на практика предоставя нови възможности за растеж, след като дъщерните дружества ще са със собствена отговорност, управление и печалба - черта, типична за големите и успешни конгломерати като Sony, General Electric и HSBC.

Бордът на директорите на Alphabet ще бъде в същия състав като този на Google. Правата на акционерите също се запазват. „Няма да има никаква промяна във всекидневните дейности, просто юридическо действие, за да се официализира и регламентира структурата", пише говорител на компанията в имейл до Wired.

Промяната ще бъде най-забележима, когато компанията публикува резултатите си за четвъртото тримесечие през януари догодина. Тогава тя за пръв път ще обяви печалбите от два различни свои сегмента: Google на Сундар Пичай и Alphabet на Лари Пейдж. Последното включва компаниите Calico (биотехнологии, удължаващи живота), Nest (смарт продукти за дома), Fiber (високоскоростна интернет услуга), Ventures (инвестиции в стартиращи компании) и Capital (инвестиции във вече развити и растящи такива).



Няма коментари:

Публикуване на коментар