Зима

Зима
Пролет

5 ноември 2015 г.

Кирил Домусчиев: Безредиците предизвикани от полицаите ги няма никъде в Европа

"Не може ние да се пенсионираме на 65, 67 или 68 години, а тяхната възраст да не се пипа изобщо"
 
"Бизнесът настоява за реформиране на секторите "Отбрана" и "Сигурност". Четирите работодателски организации публикуваха вчера обща декларация в защита на плановете за реформа." 

Това коментира в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" Кирил Домусчиев, председател на КРИБ.

"Ние плащаме два пъти за нашата сигурност. Един път плащаме чрез данъците си, които отиват в бюджета на МВР и втори път плащаме на една огромна армия, която ние издържаме. Да не говорим вече за СОТ-ове, аларми и какви ли не допълнителни разходи, които имаме за охрана. МВР не е ефективно, МВР трябва да се реформира", смята председателят на КРИБ. 


Домусчиев коментира също така, че не знае дали е правилно да се орязват 20-те заплати на полицаите при пенсионирането им, но със сигурност пенсионната им възраст трябва да се увеличи.

"Не може ние да се пенсионираме на 65, 67 или 68 години, а тяхната възраст да не се пипа изобщо", каза той. Домусчиев не се съгласи с бившия вътрешен министър Румен Петков, който беше преди него в студиото и каза, че полицаите си заслужават компенсациите заради дежурствата по празниците и Нова година.

"Баща ми работеше в електорснабдяване, нямам спомен да си е бил вкъщи на Нова година. Не е бил някаква специална категория и стресът му не е бил по-малък. Не е нормално полицаите да излизат на улицата и да предизвикват безредици. Това го няма никъде по Европа", категоричен беше Домусчиев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар