Зима

Зима
Пролет

19 ноември 2015 г.

Илиян Василев: В обстановка на напрегнатост започнахме да се самоизяждаме

"Информацията от неназован източник, че в атентатите в Париж е използвано българско оръжие, е безумие..."
 
"Проблемът с бежанците преминава в неустойчивата ситуация на хибридна война", каза бившият посланик в Москва Илиян Василев в интервю за БНР.

„Хибридната война не е нищо друго освен вкарване на елементи на психологическа война в мирно време. Информацията от неназован източник, че в атентатите в Париж е използвано българско оръжие, е безумие. И това не е просто неумение, това е злонамерено. Заглавия като това в световните медии в контекста на тази обстановка няма как да не ни вкарат в обяснителен режим. Ако нашите спецслужби целят това, здраве му кажи, нямаме нужда от никакви врагове. Този източник от спецслужбите нарочно е използвал този канал", подчерта Василев.


"В обстановка на напрегнатост започнахме да се самоизяждаме. Премиерът обяснява, че президентът е ястреб. В Европа всичко е един политически тюрлюгювеч. Вчера ЕС еднозначно заяви, че санкциите към Русия няма да бъдат отслабени, независимо от това в какъв режим на сътрудничество попаднат Русия и Западът по отношение на Сирия", посочи още Илиян Василев.

Илиян Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар