Зима

Зима
Пролет

8 ноември 2015 г.

Военното разузнаване – битката за информацията в миналото и сега

Велизар Енчев: Правителството търпи два провала в сектор „Сигурност"
 
"Множество експерти се изказаха, че шефът на военна информация би било добре да бъде военен специалист", каза зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев (ГЕРБ) в коментар на предлаганите промени в Закона за военното разузнаване, според които директорът на институцията не може да бъде цивилен.

Правителството търпи два провала в сектор „Сигурност", заяви независимият депутат Велизар Енчев: „Първият - отстъпва под натиска на синдикатите на МВР. Това е победа на цялото гражданско общество, а не само на полицаите. Вторият провал на правителството е отхвърлянето на ветото на държавния глава върху Закона за военната информация. Учудвам се на ината на Реформаторския блок да настояват за назначението на Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване и на непоследователното поведение на премиера Бойко Борисов, който до последно повтаряше, че Бакалов е негово предложение".

Става въпрос за контрола върху подслушването и за досиетата, отбеляза той. „Става дума за това РБ, в лицето на г-н Бакалов, да овладее цялата информация на служба „Военна информация" с имената на нашите агенти в чужбина и да я предаде на Комисията по досиетата, в чиято читалня всеки може да преснима, каквото си иска. Битката е за информацията в миналото и в настоящия момент", каза В. Енчев в интервю за предаването на БНР „Неделя 150".




Няма коментари:

Публикуване на коментар