Зима

Зима
Пролет

23 ноември 2015 г.

Марин Льо Пен: Нашите политици разбират и действат прекалено късно

Президентката на Националния фронт Марин Льо Пен иска парламентарна анкетна комисия заради атентатите от 13 ноември.

Името й се появи на първа страница на "Тайм", заедно с 19 личности от международната сцена, избрани от американското списание да анализират ситуацията след атентатите от 13 ноември в Париж. Там Марин Льо Пен препоръча засилване на националните граници. 


Но пет дни след срещата си с Франсоа Оланд в Елисейския дворец, тя признава скептицизма си пред "Фигаро": "Открих, че той все още е в много опасна идеологическа слепота пред редица области, като необходимостта от трайни граници и огромния поток от мигранти, в който са проникнали терористи".

Марин Льо Пен остава много резервирана спрямо ефикасността на правителствената политика. "Правителството се блъска в стената на реалността и взема част от здравомислещите мерки, които Националният фронт представя от много години насам, но тъй като няма ясна визия за битката, която трябва да води, то ще направи тези мерки неефективни", обвинява Льо Пен.

В международен план тя приветства сближаването с Русия, но и тук критикува загубеното време: "Големият проблем на нашите политически ръководители, независимо дали се казват Никола Саркози или Франсоа Оланд, е, че те знаят прекалено късно, разбират прекалено късно и действат прекалено късно".

Льо Пен изразява също съжаление, че френският президент не е преразгледал "идеологическия си отказ" да работи със сирийските разузнавателни служби.

Тази слепота, продължава тя, предизвика много сериозното обвинение, отправено от Бернар Скарсини, бивш шеф на френското контраразузнаване, който заяви, че преди две години Манюел Валс се е противопоставил на получаването на списък с френските джихадисти, действащи в Сирия, заради отказа на французите да работят със сирийското разузнаване.

"Това, което винаги е липсвало, не са законите, а политическата воля да се прилагат", подчертава Марин Льо Пен. Тя иска да бъде сформирана анкетна комисия във френския парламент, което, по думите й, е трябвало да стане още след атентатите през януари.

"Теорията за самотния вълк, лансирана след аферата "Мерах" през 2012 г., беше лъжа. Тези убийци имат мрежа", обвинява президентката на Националния фронт. 


"Пропуските не бяха отстранени от последвалите правителства. Те обезоръжиха и направиха уязвима нашата страна", заключава Марин Льо Пен.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар