Зима

Зима
Пролет

13 декември 2015 г.

Задържани са 14 служители на митнически пункт "Капитан Андреево"

"Информирахме турската страна, че временно малко ще има по-трудно преминаване на КГПП, докато ги арестуваме, защото 80-100 обвинени има, от доста време се наблюдават как си свиват фунийките и си събират парата, а тези пари ни трябват за тези пътища".
 
Така премиерът Бойко Борисов коментира акцията от тази сутрин на ГКПП Капитан Андреево, при която бяха задържани митничари.

"Върви операция на Прокуратурата, ДАНС и ГДБОП. Десетки митничари от това, което ми е докладвано онзи ден на оперативката, са ги снимали как взимат парата", допълни премиерът, цитиран от “Фокус”.

По думите му кабинетът прави много неща в борбата с контрабандата и корупцията и това е видимо. По данни на Борисов 2,6 млрд. лв. са отивали допреди тази година в организирана престъпност от корупция, но правителството видимо работило в тази насока.

Малко по-рано днес от прокуратурата съобщиха, че до момента са задържани 14 служители на митнически пункт "Капитан Андреево".

Под ръководството на прокурори от Специализираната прокуратура днес е започната и към момента се провежда съвместна операция на ПРБ, ДАНС, ГДБОП и ОД на МВР-Хасково за противодействие на корупцията. Участват общо над 140 служители на посочените институции.

Извършват се над 100 претърсвания на домове, автомобили и служебни помещения на митнически пункт "Капитан Андреево", както и лични обиски на митнически служители, от които 81 с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд.

Иззети са различни по размер парични суми. Процесуално-следствените действия продължават и в момента и се извършват на територията на ГКПП "Капитан Андреево" и в градовете Хасково, Свиленград, Любимец, Димитровград и Харманли.



Няма коментари:

Публикуване на коментар