Зима

Зима
Пролет

29 февруари 2016 г.

Признаците на несигурните мъже

Мъжете невинаги са толкова сигурни в себе си, колкото изглеждат.
 

Има някои признаци, които издават дали вашият приятел е несигурен не само в чувствата ви, но и в самия себе си. Кои са те?

Често ви пита за разни неща

Несигурните хора често искат мнението на другите. Ако мъжът ви непрекъснато ви пита дали все още го обичате, дали одобрявате външния му вид, дали трябва да купи нещо от магазина, дали се справя добре с дадена задача, определено изпитва генерална несигурност в себе си.

Сравнява себе си с другите
Когато човек не одобрява себе си, той винаги търси сравнение с околните. Мисълта, че някои е по-добър от теб, причинява комплекси, които се проявяват в даден момент. Несигурността, че някой друг се справя по-добре от тях или изглежда по-добре от тях, кара такива мъже да реагират по негативен начин, да се смущават, да се срамуват или да се затварят в себе си.

Престарават се за дребни неща

Несигурните мъже често се вглъбяват в незначителни неща. Склонни са да издребняват като изтъкват нещата, които са направили като някакво огромно постижение. Това се дължи на факта, че имат неистова нужда от одобрение, а не го получават или поне не разбират, че го получават.

Несигурните мъже се свиват в черупката си. В тежки случаи дори се затварят в себе си и си изграждат свой микросвят, в който другите са лоши, но не и те.

Рязко започват да се защитават без да има за какво

Слабите и несигурни мъже приемат всичко като обида, като обвинение, като нападение. Те рязко приемат отбранителна позиция без да има нужда от това. Несигурните мъже са нестабилни, склонни са да избухват от нищо, понякога дори се държат неадекватно. Чувстват се потиснати и го вербализират.

Тези признаци важат, разбира се, не само за мъжете, но и за жените. При мъжете обаче това поведение може да се окаже пречка за здравословна връзка, защото една жена разчита мъжът ѝ да е сигурен в себе си, да бъде нейна закрила и опора.



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар