Зима

Зима
Пролет

21 февруари 2016 г.

Цялата Мара втасала...

...че ХЕИ почна да тараши студентски общежития за пушачи по стаите, глобява наред

След като образователната реформа приключи и всичко в нея е наред - Паисий си е на мястото, Робинзон продължава да твори и всичко е на 6, хигиенната реформа също е извършила дълга си пред държавата - и изобщо и като цяло Всичката Мара втасала, че ХЕИ и домакинките на студентските общежития погнаха и разтарашиха стаите по блоковете, за да издирват прегрешили студенти, които някак си са успели да се скрият от властта и закона и да запалят цигара с кафето си.

И за всеобщ срам го правят в стаите на общежитието си! Срам! ( Ще напиша жълто заглавие : "ШОК! УЖАС! СТУДЕНТСКИ ГРАД ИЗГУБЕН В ЦИГАРЕН ДИМ!"

Глобата е 300 лева на стая.

Мина времето, в което най-голямата ти грижа е да ти скрият духалката и единственият ти проблем е къде да я скриеш преди да излезеш на лекции, за да не я открие домакинката , когато свободно си отключва стаята ти и влиза на местопрестъпленски оглед.
Бели кахъри.

Нова опасност е надвиснала над студентите, предпочели да живеят на общежитие. ХЕИ понеже си свърши перфектно работата и глоби всички граждани по заведения в центъра на родната столица, които пушат, глоби всички управители на тези заведения - нямаше къде другаде да отиде и за да запълни рицарския си образ, нарами железните си доспехи за упражняване на закона и нахлу в студентските общежития.

Нахлува в "пленническа" територия и нагло претарашва пепелници,  обръща джобове на якета и не дай си боже да сте оставили някоя запалка небрежно на масата. Като ядосан родител, който хваща невръстния си пубертет да пуши без свян в тоалетната след тежък учебен ден! Срам! Позор!

Всичко е наред в държавата! - си каза ХЕИ- остава да проведем възпитателни глоби в общежитията , в един произволен , никому известен ден - ще пушат те по стаите - срам нямат! Никакво спазване на законите в тая държава! Ето! Там се корени проблема с образователната и хигиенната реформа. Едното бедните студентски съсловия е причината да се насява пушенето в заведенията и по стаите на общежитието- като нещо нормално!

Ми ще ги глобяваме, разбира се! Гладни сме! - вреснаха ХЕИ - и прибраха средно по 150 000 лева дневна печалба от мръсните, долни пушачи, които за друго не използват стаите си, ама чак и нагло пушат в тях!

- Тежко е началото, но трябва да се почне от някъде - въздъхнаха хигиенните надзиратели и почукаха на следващата килия в Студентски град...



No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар