Зима

Зима
Пролет

25 март 2016 г.

Путин назначи Кадиров за и.д. президент на Чечения

Путин призова ръководството на Чеченската република да съблюдава внимателно спазването на законите на Руската федерация
 
Руският президент Владимир Путин подписа указ за назначаването на Рамзан Кадиров за и.д. президент на Чеченската република и изрази надежда, че той ще се яви на изборите през септември, предаде ТАСС.

„Срокът на пълномощията Ви изтича на 5 април. Имайки предвид свършеното през последните години за чеченците, за жителите на републиката преди всичко, а оттам и за цяла Русия, с подписания днес от мен указ Ви назначавам за изпълняващ длъжността ръководител на Чеченската република и се надявам впоследствие да се явите на изборите през септември", каза Путин.
 

Той призова ръководството на Чеченската република да съблюдава внимателно спазването на законите на Руската федерация.
 

„Нужна е по-тясна координация и работа с федералните органи на властта по въпросите на сигурността. И Вие, и бъдещите ръководители на републиката, естествено, трябва да правите всичко за спазването на руските закони във всички сфери на живота ни", подчерта Путин.
 

"Чечения стана по-безопасно място за гражданите, за жителите на Чечения - може би дори по-безопасна от други места на картата на Русия, благодарение в значителна степен на Вашите усилия", отбеляза той.


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар