Зима

Зима
Пролет

31 март 2016 г.

Ивайло Христов показва „изгубеното поколение” на България

Едно изгубено поколение, което се лута между панелките в черно-бял свят, от който изход и надежда сякаш няма и всичко е някак изкривено, мрачно, пусто и разпадащо се.

Това виждаме в началото на новия филм на Ивайло Христов „Каръци”, който се превърна във фестивален хит през 2015-а, а от днес е по кината в България. 


Черно-бялата лента разказва историята на няколко ученици в гимназия в малък провинциален град.

Въпреки мрачния пейзаж те не се отчайват лесно, не спират да мечтаят и превръщат черно-белия свят в цветен с уникалните си характери. „Каръци” не е мрачна драма и със сигурност не лъха на безнадеждност.

Младежите са неразделни приятели и това, което ги обединява, е виждането, че са „каръци”, на които все не им върви. Момичето – Елена, иска да стане певица и мечтае да отиде да концерта на известна рок банда – в тази банда ще видим Деян Донков като разкрепостена рок звезда. Неговото идване разтърсва града и предизвиква любовни разочарования и сложни ситуации.

„Каръци” е драма, но в нея има и много свеж хумор, а младите актьори се справят блестящо с ролите. Зад филма застава почти същия екип, който направи предишната лента на Ивайло Христов – „Стъпки в пясъка”. Сред актьорите са Ованес Торосян – в една от главните роли и Елена Теблис от Народния театър – в главната женска роля. Ще видим и Ненчо Илиев и Стоян Алексиев, а оператор е Емил Христов.

Елена Телбис спечели голямата награда за женска роля на фестивала „Златна роза” във Варна, където филмът взе общо 4 приза. „Каръци” имаше голям успех в Москва с три награди, включително и „Златен Св. Георги”. Публиката на фестивала CinEast в Люксембург също отличи лентата.

Елена Телбис и Ованес Торосян в главните роли
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар