Зима

Зима
Пролет

18 март 2016 г.

Радан Кънев: ГЕРБ разглежда властта като ползване на облаги

"Ако Парламентарната група на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, може да поиска вот на недоверие."
 
Това заяви на извънредна пресконференция лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Коментарът му идва в отговор на изявлението на депутатите на Бойко Борисов, в което те поискаха премиерът да освободи всички на държавни постове, назначени по препоръка на тъмносиния председател, а прокуратурата да разследва данни за скандални сделки, в това число изнесени и в медиите, свързани с Кънев и ДСБ.

"Конфликтът между ПГ на ГЕРБ и премиерът Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем", посочи "тъмносиният" лидер.

"ГЕРБ разглежда властта като ползване на облаги и затова ДСБ е в опозиция", коментира Радан Кънев и продължи: "Омръзна ни да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС, чудя се само докога от Реформаторския блок ще търпят това унизително положение и на каква цена".

От ДСБ предполагат, че причина за публичната по думите на Кънев “истерия на ПГ на ГЕРБ” е заявеното намерение на формацията на Кънев да поиска разследване на собствеността на "Булгартабак" и публично свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия Изток.

Радан Кънев посочи още, че конфликтът между ПГ на ГЕРБ и Бойко Борисов не е проблем на тъмносините.

Както Dnes.bg съобщи ПГ на ГЕРБ излезе с остра декларация към лидера си Бойко Борисов. С ядосан тон зам.-шефката на депутатите от управляващата партия Цвета Караянчева настоя премиерът да дойде в Народното събрание и да обясни докога опозиционерите на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта.

"ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ", обяви депутатката.

В позицията на управляващите се казва, че те искат да разберат от Борисов докога ще търпи лъжите на Кънев и хората му, че са в опозиция.

В отговор на това Радан Кънев свика спешна пресконференция.


Няма коментари:

Публикуване на коментар