Зима

Зима
Пролет

20 март 2016 г.

Екатерина Захариева: Реформата в съдебната система ще спре уличното правосъдие

Мониторингът е възможно да падне до 2018 година
 
"Преди всичко заради българските граждани, а не заради поредния европейски доклад, ние трябва да направим реформата в съдебната система. 

Трябва да направим така, че българските граждани да вярват в съдебната система и решенията, които се постановяват там. Това ще спре и правосъдието по улиците - нещо, на което, за съжаление, все по-често ставаме свидетели."

Това заяви министърът на правосъдието Екатерина Захариева в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR с водещ Милена Милотинова.

"Ние сме твърдо убедени, че реформата трябва да се случи не за това дали има или няма механизъм за сътрудничество и проверка, а защото обществото я очаква. И разбира се, нашият стремеж и нашата цел е в сътрудничеството с европейските ни партньори ние да изпълним препоръките по механизма. Механизмът няма да падне сега, колкото и да го искаме. Трябва да изпълним препоръките на ЕК. Имаме план, работим в изключително съкратени срокове и съм убедена, че тогава, когато покажем резултати и необратимост на процесите, механизмът ще падне за България," заяви министър Захариева.

Според нея, при стегнатия график, който са си поставили, падането на мониторинга е абсолютно възможно да се случи до 2018 година - т.е. до края на мандата на тази Европейска комисия.

Екатерина Захариева

Няма коментари:

Публикуване на коментар