Зима

Зима
Пролет

5 април 2016 г.

Професорът и красавицата

Това са законите на света на адреналинките, ММА бойците, медийните герои и фалшивите модели...
 
Така би звучала достоверно една народна приказка, разказана в наши дни, в която е заложена поука, а не рядко и сполука. 

Противопоставяне на доброто срещу злото, в зависимост от това кой Ви я разказва. Аз се наслушах на едната гледна точка и ми се ще малко да открехна завивката на опърдения креват, изпод която зловонно се е настанило съмнението.

А тук става въпрос за секс.

В нашата страна, а и в целия свят става въпрос за политика, за пари и секс. Без тези три величини ми се струва, че уравнението на нашето съществуване би било алогично, безсмислено и без решение. Без трите основни стълба на човешката „еволюция“ просто нищо нямаше да се случва.

Нека се върнем към секса като доморасла разменна стока и към горещата случка с похотливия професор, раздаващ изпити, дипломи и като цяло образование от едната страна и невинната (с)екс адреналинка и настояща студентка в Националната спортна академия от друга страна.

След, смея да твърдя добрия репортаж, „народният съд“ в лицето на драгите зрители се произнесе мигновено и едностранно – уволнение, бичуване, бой с камъни за палавия професор, осквернил спортната Алма матер. Да, ама не!

Къде остана невинната студентка в цялата постсексуална коректност ?

Инкриминиране на сексуалния намек и дискриминиране действието на въртиопашката.
 

Аз дълбоко се съмнявам в смисъла на академичния път на студентката Ваня. Дълбоко се съмнявам и поради факта, че се стига до личен контакт с бивш декан, професор с цел „оправяне“ на някакъв изпит, защото не е присъствала на някакви си колоквиуми. Това звучи като да излезе от университета, ама през задната врата, ако може, нищо, че професорът предлага стандартен секс. 

И не искам да звучи сякаш (с)екс адреналинката предлага тялото си за консумация срещу изпит, но по всичко изглежда, че не предлага усърдие и труд. По-скоро съм склонен да повярвам, че ако преподавателят не беше чак такъв мераклия и дърт коцкар, а беше поискал няколко стотачки за въпросния изпит, изобщо нямаше да се стигне до репортаж. 

Когато обаче си хубава жена, която е в университет или академия за всичко друго, но не и за да придобие знания, а насреща имаш презрял (с)екс декан, то тогава студентската книжка се намира между краката ти попълнена с отлични оценки и само трябва някой да я разгърне и да я подпише.

Това обаче си е техен бизнес и никой не трябва да се меси. Така, както русата красавица, красяща дясната седалка на спортен автомобил на столичен светофар и приматът до нея не е наша работа защо, как и на каква цена се случва тази картинка, така и „скромната“ хубавица и похотливият професор като казус не е наша работа. Ще кажете, че тук е замесена институция, а аз ще попитам, кога за последно висшето образование е могло да се нарече институция?
 

Аз нямам ясен спомен, а пък целта винаги оправдава средствата. Хубави и неграмотни висшистки дебнат отвсякъде. Нали Ви казах, че всичко е пари, секс и политика. Така се влиза в университет, с едно от тези трите неща, в комбинации от по две, а понякога и всички заедно. Така се и излиза, така се е пребивава там. 

Това са законите на света на адреналинките, ММА бойците, медийните герои и фалшивите модели, но не ги съдете, защото утре някой от Вас може да е в тяхното положение, по-вероятно е от страна на студентката, а не на професора. За него уволнението е неизбежно, личната драма също, а и кефа му развалихте, но не я забравяйте и нея, хубавата българска студентка, която отиде да си „оправи“ нещата, а тя каква стана.

Ако не видите скоро репортаж от нея, не си мислете, че старите перверзници са изчезнали, а висшите университети са отново онези институции, сипещи ценности. Ако пък я видите в хубава спортна кола на столичен светофар, а до нея човек по образ и подобие на професора от НСА също не се чудете прекалено много – понякога просто не се отказва. Такъв е законът в страната на адреналинките и ММА бойците, на медийните образи и фалшивите герои. 


Аз нямам нищо лично срещу Ваня, но трябва да има и друга гледна точка. Истината го изисква…



Никита Стоянович, Delo.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар