Зима

Зима
Пролет

6 април 2016 г.

Владимир Путин обяви създаването на Национална гвардия в Русия

Националната гвардия ще се занимава с борбата срещу тероризма и организираната престъпност
 
Руският президент Владимир Путин обяви създаването на Национална гвардия на базата на войските на Министерството на вътрешните работи, предаде ТАСС.

„Решението е взето, създаваме нов федерален орган на изпълнителната власт на базата на Вътрешните войски на МВР, създаваме Национална гвардия, която ще се занимава с борбата срещу тероризма и организираната престъпност“, заяви президентът на среща с вътрешния министър Владимир Колоколцев, ръководителя на ФСКН Виктор Иванов и главнокомандващия Вътрешните войски към МВР на РФ Виктор Золотов.

„Ще закрепим това, както обсъдихме и с министъра на вътрешните работи, не само с указ, но и в бъдещия федерален закон, за да няма разногласия и всичко да върви гладко и хармонично“, каза Путин.

„Разчитам на това, че войските на Националната гвардия ще продължат да изпълняват задачите си ефективно, както бе досега, и ще усилят работата си в направленията, които се смятат за приоритетни“, добави той.

Руският президент припомни, че въпросът за усъвършенстването на работата на правоохранителните органи е бил обсъждан по-рано. „Мислехме върху това, как да подобрим работата във всички направления, включително и в тази, свързана с борбата с тероризма, организираната престъпност и трафика на наркотици“,  каза още Путин.



ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар