Зима

Зима
Пролет

11 май 2016 г.

В лудата Висша лига всичко може да се случи

Висшата лига е най-вълнуващото и равностойно първенство в Европа.
 
Спорно твърдение? Може би. 

Но ако има някой, който се е съмнявал в него, то той вече трябва да е убеден, че това е така след "Лестър". Да, след като този "Лестър" прибра купата вкъщи.

След като само преди година бяха изправени пред изпадане, героите на Раниери - Джейми Варди, Риад Махрез и др., зашеметиха не само английската нация, а и цял свят. Отдавна изминаха скучните дни на така наречената Голяма четворка - "Ман Юнайтед", "Арсенал", "Челси" и "Ливърпул", които благодарение на пари, власт и големи играчи доминираха в шампионата.

Докато сега, нека бъдем честни, всичко може да се случи. И имам предвид наистина всичко. Безстрашните "Лисици" спечелиха най-високото отличие в английския футбол и сега ще се изправят срещу "Реал" Мадрид, "Байерн" и останалата част от най-добрите отбори в Европа в Шампионската лига.

Ако има някой, който е могъл да предвиди подобно нещо на старта на сезона, то той със сигурност заслужава нещо повече от печалбата си при букмейкърите - медал или нещо подобно. Но не беше само увлекателният спринт за титлата, имаше битки за оцеляване и за топ 4, продължили целия сезон. И тези войни продължават и до последните мачове на този сезон 2015/2016.

И нека помислим върху това за малко. Този сезон ще остане в книгите за рекорди, в книгите с исторически справки и най-важното - в съзнанието на всички нас до края на дните ни. И освен "Лестър" шампион за капак сега и Гари Линекер да води "Мач на деня" само по гащи... Ние пораснахме с шоуто на Би Би Си, но официално никога не можем да кажем, че сме гледали неговия полугол домакин да обсъжда нещата от деня...

Както и да е, нека се върнем към футбола и да отправим поглед към Европа. Става болезнено ясно и много бързо, че Висшата лига е най-вълнуваща. Поздравления на шампионите в различните страни този сезон. Там, в другите първенства от топ 5 на Европа, всичко е пределно ясно.

Бундеслига: "Байерн" спечели четвърта поредна титла.

Лига 1: ПСЖ също е шампион за четвърта поредна година.

Серия А: Там "Ювентус" вече има пет поредни шампионски трофея.

Ла Лига: Доминирана от "Барселона" и "Реал" Мадрид от много, много години със само едно изключение в последното десетилетие - "Атлетико" Мадрид.

И какво за Висшата лига? Вече четвърти пореден сезон имаме четвърти различен шампион. "Манчестър Юнайтед" (2012/2013), "Манчестър Сити" (2013/2014), "Челси" (2014/2015) и "Лестър" (2015/2016).

Така че, ако мислите, че трябва да гледате и друго по футболните канали, просто запомнете това: през следващия сезон "Съндърланд" може да повтори това, което направи "Лестър". По дяволите - даже "Бърнли" или "Мидълзбро" могат да го постигнат в тези луди дни на Висшата лига. 


И ако питате мен - дано все така да бъде...



Дейв Фрейзър, "Сън", превод: "7 дни спорт"

Няма коментари:

Публикуване на коментар