Зима

Зима
Пролет

10 май 2016 г.

Шест начина да успокоите нервите си

Не позволявайте излишната драма да разклати живота ви...
 
Ако напоследък всичко ви нервира и усещате, че сте започнали да се притеснявате за супер малки и незначителни неща, то трябва да вземете мерки и да прекратите този процес, който е вреден за здравето ви.

Не позволявайте излишната драма да разклати живота ви.

Ето и 6 начина как да се успокоите трайно:

1. Замислете се дали това ще има значение след един месец или една година.

Ако сте полудели от нерви заради някакви проблеми в работата си, заради трафика, заради нещо неприятно, което сте чули по свой адрес – успокойте се и се замислете дали всичко това ще има някакво значение за вас след една година. Ако отговорът ви е „не“, тогава защо си хабите нервите, възпроизвеждайки негативни емоции, които ви вредят на здравето?

2. Сърцето ви тупти, а това е най-важното.

Не забравяйте, че здравото тяло и здравата психика са привилегия, с която не всички хора могат да се похвалят. Затова ценете здравето си повече и не позволявайте нечия неблагодарност, грубост, нечестност и т. н. да повлияят на вашия разум и дух.

3. Винаги можете да си направите нова прическа.

Ако наистина сте много ядосани и гневни, вместо да се разяждате отвътре от тревоги, идете на фризьор и си направете нова, свежа прическа. Веднага ще се почувствате по-спокойни и готови да поемете предизвикателствата на живота.

4. Вие наистина не сте единственият човек, който си има ядове.

Ако вие се ядосвате за най-малките неща и лесно драматизирате проблемите си, то имайте предвид, че много хора го правят. Освен това е пълно с хора, които преминават през истински трудности, но все пак намират сили да продължат напред. Би трябвало за вас да е вид утеха това, че не сте единственият, който има пристъпи на паника.

5. Винаги има надежда.

Ако обичате да се ядосвате за глупости, няма как да ви спрем, но не забравяйте, че често драматизирането на проблемите създава колосални пречки в съзнанието на човек. Не позволявайте някакви малки гадости да ви създават сериозни житейски главоболия. Не забравяйте, че винаги има Коледа и винаги има надежда.

6. Фразата „животът е кратък“ не е клише.

Много хора са склонни да тънат в самосъжаление и дори да изпадат в депресия заради различни неуспехи в живота си – по-малки и по-големи. Важно е обаче да не забравяме, че животът наистина е кратък. Когато осъзнаете, че ежедневните притеснения и нерви консумират цялата ви енергия и владеят ума ви, вие ще разберете, че нямате време за губене. 


Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар