Зима

Зима
Пролет

19 май 2016 г.

Светльо Витков отговори остро на неверните твърдения на Слави Трифонов (видео)

"Да говорите неверни неща в национален ефир, а да твърдите, че изричате истини, е езикът на политиците, който Вие така усърдно критикувате, и който език аз също не понасям."
 
Лидерът на партия Глас народен Светльо Витков отговори остро на Слави Трифонов заради твърденията му от вчера в ефира на "Лице в лице" по бТВ, че си е купил Мерцедес с парите от държавната субсидия.

"Да говорите неверни неща в национален ефир, а да твърдите, че изричате истини, е езикът на политиците, който Вие така усърдно критикувате, и който език аз също не понасям", е коментарът на Витков.

Вчера в предаването на Цветанка Ризова Слави Трифонов заяви: "С тези пари ГЕРБ си купиха бронирани лимузини. Светльо Витков, който не влезе в парламента, си купи „Мерцедес”. Това е нелепо, това е повече от обидно за българския гражданин”.

В специално видеообръщение Светльо Витков заяви:

"Уважаеми г-н Трифонов, относно изявлението ви, че съм си купил Мерцедес с парите от партийната субсидия, бих искал да ви информирам, че цитирате статия от вестник, който и вие неведнъж сте съдили. Бих искал да ви осведомя, че вече осъдих на първа инстанция въпросната медия, която ме набеждава, че съм си купил Мерцедес с държавна субсидия", казва Витков. И уточнява, че адвокатът му по тези дела е и адвокат на Трифонов.

"Пожелавам ви да влезете в политиката. И да промените България. Но... не като Бареков. Винаги досега съм изпитвал респект и симпатия към вас и професионализма на екипа ви. Надявайки се, че вашето изявление се дължи на незнание, а не на лично отношение, оставам с уважение, Светослав Витков, председател на Глас народен," казва още Витков. И подчертава, че наистина има Мерцедес, който продава, но той е на девет години.

Кратка справка показва, че за пръв път партията на Витков участва в предсрочния вот през 2013 г., когато печели 1,4%. На следващите избори през 2014 г. взима 1,14%. Изводът е, че няма как парите от държавната субсидия да са били използвани преди това.



Няма коментари:

Публикуване на коментар