Зима

Зима
Пролет

13 юни 2016 г.

Боян Чуков: Публична тайна е, че посланикът ни в ООН Тафров работи срещу кандидатурата на Бокова

Христо Ангеличин, който бе изпратен от Иван Костов като „политкомисар“ в МвнР се оказа дребен мошенник, който краде „хилядарки от културно наследство“
 
Посланикът на България в ООН Стефан Тафров работи открито срещу кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на организацията. 

Това пише във „Фейсбук“ Боян Чуков по повод твърденията на министъра на външните работи Даниел Митов, че Тафров няма да бъде отзован.

"Както винаги г-н Дани, който го играе външен министър проявява липса на елементарен професионализъм. По-лошо, доста откровено лъже.
 

За това, че Стефан Тафров работи срещу кандидатурата на Ирина Бокова е публична тайна. Това, че Стефан Тафров няма нищо общо българските национални интереси също е публична тайна. Изглежда, че това само г-н Дани не го е разбрал. Второ, огромна опашата лъжа е, че изпратените от Плевнелиев посланици не са политически назначения. По времето на мандата на Орешарски редица от посланиците на г-н Роско работеха срещу българското правителство и българския премиер.

Това шокираше дипломатическите среди в редица страни, но това не пречеше, няколко месеца след встъпването на Орешарски в длъжност, „професионалистите“ на Плевнелиев да започнат активно да обясняват по време на срещи с местни партньори, че „не си заслужава да се готви посещение на българския премиер защото щял да бъде свален всеки един момент“. На такива псевдо-дипломати г-н Дани им вика „хора с доказани качества“.

Зам. м-р Христо Ангеличин, който бе изпратен от Иван Костов като „политкомисар“ в МвнР се оказа дребен мошенник, който краде „хилядарки от културно наследство“. Днес този факт бе оповестен публично в българска медия. Неговата задача, бе да „изчисти“ от министерството всички, които имат знания и смелост да защитават българските национални интереси.

Като предлог за „почистването“ се ползват мотивите, че са хора на БСП, агенти на ДС, сталинисти, кагебисти, путинисти и всичко, което може да му дойде на ум на някой политизиран малоумник. Г-н Дани без особено творчество повтаря като папагал споменатите по-горе „опорни точки“.“

 Боян Чуков

Няма коментари:

Публикуване на коментар