Зима

Зима
Пролет

17 юни 2016 г.

ЕС удължи с една година санкциите срещу Крим

Санкциите налагат забрана за внос и износ на продукти от Крим

 ЕС удължи с година забраната за бизнес отношения с полуостров Крим, който Русия анексира от Украйна пред 2014 година, предаде Ройтерс.

Санкциите, които са удължени до 23 юни 2017 година, налагат забрана за внос на продукти от Крим, за инвестиране там, за сътрудничество в туризма, както и за износ на някои стоки и услуги за полуострова.

Действието на тези мерки е ограничено само за територията на Крим и Севастопол и те са задължителни за всички граждани на ЕС и базираните в ЕС компании, се посочва в съобщение на Съвета на ЕС, цитирано от ТАСС.

Очаква се ЕС идната седмица да удължи до края на годината по-широките си икономически санкции срещу Русия, наложени заради ролята й в украинската криза, отбелязва Ройтерс.

След анексирането на Крим подкрепяни от Русия бунтовници започнаха въоръжени действия срещу Киев в Източна Украйна, където от пролетта на 2014 година над 9000 души бяха ранени в боевете.

Кризата в Украйна обтегна допълнително отношенията между Москва и Запада, макар че ЕС се опитва да преразгледа по-широката си политика към Москва през втората половина на годината.



Няма коментари:

Публикуване на коментар