Зима

Зима
Пролет

1 юни 2016 г.

Арестуваха полицаи в Благоевград, били на "заплата" при сводник

Ченгетата получавали по 250 лв. от всяко от момичетата на Дебелия за закрила
 
Двама полицаи от Благоевград получавали "заплати", защото разпъвали полицейски чадър на топсводника Мартин Филипов-Дебелия. 

Районният инспектор Стефан Филипов от Първо районно в града и антимафиотът Петър Кънев бяха арестувани днес заедно с втория си работодател при зрелищна акция.

Двамата полицаи получавали по 250 лв. от всяко от момичетата на Дебелия за закрила. Те притискали две жени да се откажат от жалбите си, които са подали в полицията срещу сводника Мартин Филипов - Дебелия, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Марто Дебелия ги принуждавал да проституират със заплахи не само срещу тях, но и срещу техни роднини и дори малко дете. Първата жена се престрашила и подала жалба в полицията през април, след това и втората, пише "24 часа".

Полицай Филипов преснимал жалбите им и ги предал на сводника. След това заедно с него започнали да притискат жените да се откажат от показанията си.

Служителят дори написал примерен текст какво да има в молбата и го предал на едното момиче. То се явило в полицията, за да внесе отказа си, защото било изплашено. Тогава служителката в деловодството се усъмнила и я попитала защо се отказва. Жената й споделила за заканите. Деловодителката веднага я завела при друг полицай, на когото да разкаже случая. Така в пълна конфиденциалност започнало разследване на "Вътрешна сигурност".

От включените СРС-та "лъснал" и антимафиотът Петър Кънев, спец по киберпрестъпността. Той пък определил среща на втората жена в кафене и също я карал да оттегли жалбата си срещу Дебелия. Младата жена взела 600 лв. на заем от Дебелия за лечение на болни роднини. Още на втория ден след това, той й казал да започне да проституира за него, за да си върне заема. Тя обаче не се поддала на заплахите и пуснала жалба.

Днес са обискирани два хотела в Благоевград. В единия, където Дебелия ползвал стаи с отстъпка, са намерени две проститутки и прахообразно вещество. В началото жените били стресирани от полицията, но след това, когато разбрали, че има и прокурорка, разказали шокиращи факти за работата си.

В квартира е намерена и трета проститутка. Според показанията им, те трябвало да делят наполовина заработеното с Дебелия. Знаели, че на месец той дава за "полицейска закрила" по 250 лв. на момиче.

Месечно оборотът им бил по около 10 хил. лв. Парите делили 50 на 50 с него.


Няма коментари:

Публикуване на коментар