Зима

Зима
Пролет

7 юли 2016 г.

Първан Симеонов: У нас от 2013 година политика няма

"На българите не им пука дали ще има президентска кампания, дали ще има президентски кандидатури."


Това каза социологът Първан Симеонов по БНР.

"Това е стана защото у нас от 2013 година политика няма. Опитайте си да си представите България без Борисов. Това вече е невъзможна мисъл за голяма част от българите. ГЕРБ е цяло едно ново поколение, масовия градски българин. ГЕРБ не е просто политическо, а поколенско явление, докато електоратите на останалите политически сили са много силно капсулирани", каза още Първан Симеонов. 

По думите му, Борисов се е сраснал с българския политически процес и не е свикнал да губи, но безалтернативността понякога е лъжлива, а популярността се износва, а при една загуба харизмата му изведнъж ще изчезне.

"Един от вариантите пред Борисов е да остане премиер и по пътя на инерцията да чака още пет години и да се оттегли като президент. Но за пет години „я камилата, я камиларя“, продължи анализа си Първан Симеонов като прогнозира, "че по-скоро Борисов няма да е кандидат-президентът на ГЕРБ".

Като една от новините на настоящата кампания той открои факта, че най-накрая след раздробяването на политическия терен виждаме консолидация. 


"Във всички сектори на политическия спектър е интересно, а на българското общество му е тотално безинтересно", подчерта социологът.
Първан Симеонов

Няма коментари:

Публикуване на коментар