Зима

Зима
Пролет

7 юли 2016 г.

Ще вкарваме сезонни работници от трети страни за обслужване по хотелите ни

Министър Ангелкова отчете ръст от 20 % на чуждестранните туристи за първото четиримесечие, спрямо предходната 2015 година
 
"За нуждите на туристическия бизнес ще вкарваме сезонни работници от трети страни."

Идеята е на министъра на туризма Николина Ангелкова. По думите й, гастарбайтерите ще могат да работят у нас 90 дни. По този начин, смята тя, сме щели да осигурим адекватно обслужване по хотелите ни.

Министър Ангелкова отчете и ръст от близо 20 % на чуждестранните туристи за първото четиримесечие, спрямо предходната 2015 година. Според нея най-голям интерес има към луксозните бази с 4 и 5 звезди, които обаче вече са заети почти на 100 %, съобщава ИА КРООС.

"За да се засили интересът към България като дестинация за почивка и туризъм, ще се направят турове на 400 чуждестранни журналисти", каза още Николина Ангелкова.

В Казанлък днес тя отбеляза, че според маркетинговите проучвания за водещите ни туристически пазари, розата е един от символите, с които чужденците най-често асоциират България. Затова, посочи министърката - трябва да обединим усилията на всички ангажирани в процеса, за да направим този регион още по-популярен и да го утвърдим като една от най-посещаваните туристически дестинации.

Ангелкова посочи, че ръстът на посещения в новооткрития Музей на розата, за чието изграждане правителството отпусна 1 млн. лв., е 47% от откриването му към момента. По думите й община Казанлък е посрещнала над 220 хил. туристи по време на Фестивала на розата.

„Ние като администрация искаме да подпомогнем региона и да го утвърдим като един от символите на българския туризъм. Именно, затова една от осемте културно-исторически дестинации, които министерството разработи - „Долината на розите и тракийските царе" е съсредоточена изцяло в региона", заяви министърът на туризма. 


Една от деветте маркетингови туристически зони, според Концепцията за туристическо райониране на България, също обхваща „Долината на розите" и носи това име. Регионът е известен и като Долината на тракийските царе. Тук попадат и повече от 200 туристически атракции, които са включени в онлайн регистъра на Министерството на туризма.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар