Зима

Зима
Пролет

31 юли 2016 г.

Корсика - истински малък рай, скрит в Средиземно море (галерия)

Една от най-красивите и екзотични дестинации в света
 
Всеки, който иска да избяга от обичайната шумотевица на големите градове, е добре да посети този магнетичен остров, където варовикови скали, увенчани с цитадели, се извисяват над изумруденото море с дълги пясъчни плажове. 

Пищната зеленина на острова е неочаквано продължение на планини със заснежени върхове, а ароматният тропически бриз носи прохлада из очарователните селища.

При подобно представяне за никого не остава тайна, че мнозина избират Корсика за своята почивка. Природата обаче не е единственото преимущество на средиземноморския курорт. На острова има много възможности за прекарване на свободното време, исторически забележителности, красива архитектура, прекрасни ресторанти и дори атрактивен нощен живот.

Корсика е родната земя на Наполеон Бонапарт и в негова чест на острова има исторически музей. За почитателите на изкуството е добре да споменем, че има и няколко арт музея. Впускайки се в дебрите на бурната история на Корсика, е добре човек да посети Филитоса, за да види уникалните статуи от началото на Бронзовата епоха, както и многото старинни църкви - макар и френска територия на Корсика има много италиански църкви, които хвърлят светлина върху историята на архитектурата на острова.

Корсика се радва на великолепен климат през цялата година. Тъй като е остров, водните спортове са едно от най-предпочитаните занимания - уиндсърфинг, плаване, риболов, плуване, гмуркане. Карането на кану и рафтингът също са възможни в реките и бързеите на острова, а едно от най-добрите занимания е, човек да отиде да плува в някой от тези красиви водопади.

Разбира се, има предизвикателства и за почитателите на дългите преходи- например "Fra li Monte" - пътека, която се простира на територията на Корсика от северния до южния й край. Друго приказно място за разходка и отмора е Iles Sanguinaires.

И ако в края на активния ден, ако сте зверски огладнели, няма да останете разочаровани от кухнята на острова. Освен това Корсика е популярен винарски регион, така че можете да посетите лозята в Бастия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар