Зима

Зима
Пролет

31 юли 2016 г.

Борисов се вижда "президент-обединител"

Бойко Борисов обмислял дали да се кандидатира за президент.
 
Здрасти, че бързам, както казват в Банкя. 

Според видни "позитанци" около знакова фигура като Асен Марков посланието му към публиката е следствие от договорки с евролидери. 

Всъщност Бойко Борисов вече е решил да се пусне в надпреварата и това личи от социологическото проучване на "Сова Харис", в което води с много на Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Помпенето на рейтинга на Слави Трифонов от агенции, близки до приятелски кръг около властта, цели според запознати със задкулисните маневри, колкото и да изглежда на пръв поглед парадоксално, да консолидира подкрепа за премиера, който да се справи с "несистемния кандидат".

Слави Трифонов ще обере популистки вот, ще дръпне избиратели и от червените, от националистите, но сметката на Б.Б. е, че най-малки ще са загубите на ГЕРБ. Така вотът ще стане "двубой на титаните", разбира се, ако се пуснат за вота.

Рискът за Борисов не е малък, защото на втори тур може да се заформи схема "Всички срещу Бойко", за да не се стигне до "полупрезидентска република", а някои дори пласират формулата "личен режим", основан върху Схемата "Всички елитни на Софрата".

Оспорване на вота с протести в "7/8" не може да се изключи като опция на надигналата се "несистемност". "15 години стигат!" е само един от възможните слогани на протеста. Разбира се, Борисов отчита тези рискове и по тази причина сочи неуспелия метеж-преврат в Турция.

Ако Бойко Борисов загуби изборите в лично качество, това може да доведе до "нулиране на харизмата" и край на ГЕРБ като водеща политическа сила. Това означава, че ще играе на сигурно, за да победи на всяка цена.

Рисунката е очеизвадна - медии, корпоративни играчи, схемаджии в партиите на власт. Играта на БСП и ДПС ще се фокусира върху паролата "Народът срещу Борисов". 


Нищо че и двете партии играйкаха зад кадър с него, след като официално сдадоха властта.



bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар