Зима

Зима
Пролет

22 юли 2016 г.

Дуетът, който ще реши бъдещето на Европа

В чисто биографичен аспект двете дами имат много прилики
 
Германският канцлер Ангела Меркел и новият министър-председател на Великобритания Тереза Мей са натоварени с тежката задача да решат бъдещето на Европа, пише германският Focus.

В чисто биографичен аспект двете дами имат много прилики. Както германският канцлер, така и британският министър-председател са дъщери на пастори. И двете са омъжени, но нямат деца, разтоварват се сред природата, обичат да готвят и пазят личния си живот далеч от медиите.

В политически план и двете са председатели на консервативни партии и определено нямат проблем с това да черпят идеи както отдясно, така и отляво в политическия спектър - стига те да са добри и полезни.

В областта на външната политика обаче между двете предстои тежък дебат. Мей е хардлайнер в политиката към чужденците и по отношение на свободното движение на хора в ЕС с цел работа е категоричен противник.

На свой ред позицията на Меркел по този въпрос съответства ясно на европейските правила. За нея четирите основни свободи на ЕС не подлежат на коментар, включително и свободата на гражданите сами да избират къде да работят. 


Това обстоятелство е плодотворна почва за сблъсък между двете жени в бъдеще, който трудно би могъл да завърши със сделка.

"24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар