Зима

Зима
Пролет

25 юли 2016 г.

Кажи, баба, тенкю

Историята щеше да е смешна, ако не олицетворяваше поредната абсурдно зейнала в системата дупка
 
Почти напълно парализирана жена плати солена глоба и се раздели с шофьорската си книжка (вероятно неползвана от поне две десетилетия), след като автомобил, водещ се на нейно име, бе засечен от КАТ да лети с 200 км/ч. 

Възрастната женица докуцукала до гишето на Пътна полиция, придружена от внука си, а катаджиите нямали друг вариант освен да я глобят, макар на снимката ясно да се виждало лицето на мъжа.

Историята щеше да е смешна, ако не олицетворяваше поредната абсурдно зейнала в системата дупка, достойна за произволно шосе в родната татковина. 


Случката не е прецедент, а по-скоро масова практика в административно-наказателната политика спрямо нарушителите, но от Пътна полиция вдигат рамене и признават, че не могат да направят нищо, за да спрат очевидната злоупотреба със законодателните пропуски. Това - при положение че бяха направени десетки промени в нормативните актове на страната, за да бъде спряна войната по пътищата. 

Да се надяваме, че някой ден държавата ще намери начин да запуши и тази пробойна. Но докато караме с тази надежда по родните магистрали и стискаме палци да не бъдем отнесени, джигитите, профучаващи край нас със скоростта на совалка, ще продължават да се роят. 

А когато КАТ прати фиша за полета им на адреса на човека, водещ се проформа собственик на колата им, ще казват „тенкю“ и ще поемат необезпокоявани отново на път.



"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар