Зима

Зима
Пролет

31 август 2016 г.

Борисов замени Кунева

Премиерът Бойко Борисов лично ще ръководи подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС в първата половина на 2018 г.

Правителството одобри доклад на министър-председателя, с който се предлагат промени в националния механизъм за координация на подготовката и провеждането на председателството, съобщават от правителствената пресслужба.

Мотив за промяната е изтеглянето на Българското председателство в първата половина на 2018 г. и необходимостта от силен политически ангажимент и ускоряване на подготовката.

За постигане на по-ефективна координация при изпълнение на предвидените в Плана за подготовката дейности и по-висока ангажираност на членовете на правителството, се предвижда министър-председателят да поеме функциите на национален координатор за подготовката и провеждането на Председателството.

Той ще осъществява цялостното ръководство и контрол на дейността, подпомаган от дирекция „Координация по въпросите на Европейския съюз“ в администрацията на Министерския съвет. До момента национален координатор бе вицепремиерът Меглена Кунева. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар