Зима

Зима
Пролет

7 септември 2016 г.

Бисери под Бобивия храст

"Почваме директно и сме първи в групата на първия цикъл."
 
 България стартира успешно световните квалификации. И това даде повод на Борислав Михайлов, президент на БФС и член на изпълкома на УЕФА, да излезе много засмян пред журналистите. 

Ето част от неговите думи с кратки уточнения, направени от вестник „Труд“.

Мачовете в групата не се развиват, както очаквате. Случайно ние сме първи в групата. Момчетата показаха характер, биха 4:3.
Борислав Михайлов на подкана да коментира мача.

Питайте треньора. Моята роля е тази, която съм показал вече. И която тя снима с дрон (обръща се с въздушна целувка към репортерка). Най-добрата база в Европа правена въобще някога.
Борислав Михайлов на въпрос дали е нормално да допуснем 3 гола от Люксембург

Уточнение – за първи път от 131 мача в историята си Люксембург вкарва три гола на чужд терен. И още за сравнение – базата на националите в Бояна по неофициални данни струва около 15 милиона лева. В същото време Германия има 10 бази на различни места, а сега строи супермодерна за 100 милиона евро край Франкфурт. Английската база „Сейнт Джордж“ струва 105 милиона лири. Испанската „Сиудад де Футбол“ край Мадрид е за 90 милиона евро. Френската „Клерфонтен“ е за около 80 милиона евро. А на „Манчестър Сити“ базата струва 200 милиона паунда.

Имаше хора. Благодаря на публиката. Нямаше негативизъм, хората си пяха. Очевидно усещат, че нямаме Дрогба, Мрогба и който и да е. Трябва да продължаваме да правим това, което правим към момента.
Борислав Михайлов за атмосферата

Уточнение – на 43-хилядния „Васил Левски“ имаше около 2000 души, накрая скандираха „оставка“

Няма да тълкувам. Майка ми, Бог да я прости, ме е учила да не тълкувам. Защото човек ще се вкара в напрежение, без да има защо.
Борислав Михайлов за виковете „Оставка“

Петев си се справя добре с отбора. Това е млад отбор. Лично аз съм му дал кредит на доверие.
Борислав Михайлов за напрежението срещу Ивайло Петев при евентуален провал в следващите мачове

Уточнение – При Ивайло Петев България има 5 победи, 1 равенство и 6 загуби с голова разлика 14:25. В официални мачове сме победили Малта, Азербайджан и Люксембург. И още – единствените футболисти под 25 години срещу Люксембург бяха дебютантите Антон Недялков и Борислав Чорбаджийски.

Работим много. Не само базата, а и така нататък. Нито сме кой знае каква държава, нито някой ни помага толкова много. Малко население, работещо и спортуващо, така че имаме бъдеще.
Борислав Михайлов за победата на младежите с 1:0 над Армения

Пореден цикъл. Какъв цикъл? Окей, квалификационен, пореден. Почваме директно и сме първи в групата на първия цикъл.
Борислав Михайлов на репортерка за старта на квалификационния цикъл. Смее се с глас и завършва гордо: „Това е добър край!“

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар