Зима

Зима
Пролет

30 септември 2016 г.

Кандидатът на ГЕРБ - Цачева, Фандъкова, Дончев или Николов

"Вероятността кандидат-президентът на ГЕРБ да е сред имената Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов е 99%."
 
Това обяви по бТВ Цветан Цветанов, зам.-председател на партията и шеф на предизборния й щаб. 

Цачева е председател на Народното събрание, Фандъкова е кмет на София, Дончев е вицепремиер с ресор еврофондове, а Николов е кмет на Бургас.

„Изключително достойни, всеки има своята тежест на позицията, която заема в момента. Ако започнем с Цецка Цачева, нека да припомня, че това е първата жена, председател на Народното събрание. Изключително добър оратор, изключително добре се вписва в тази сложна политическа ситуация, която имаме в последните няколко парламента. Йорданка Фандъкова – най-уважаваният политик към настоящият момент, с изключително голяма отговорност към политиките, които се реализират в София и подобряването на средата за живеене. Томислав Дончев – първо кмет на Габрово и човекът, който се занимаваше с еврофондовете. Също един доказан професионалист, човекът, който даде възможност да разблокираме и да запълним този дефицит, който ни остави Станишев и Орешарски. Димитър Николов – човекът, който преобрази Бургас след едно дълго управление на БСП”, каза в предаването Цветан Цветанов. 


По думите му професионалните качества на четиримата ги прави подходящи кандидати за президент от ГЕРБ.

Той отказа да назове конкретно име и напомни, че ГЕРБ ще обяви кандидат-прездинтската си двойка официално на 2 октомври.

Цветанов опроверга тезата, че партията все още не е готова с кандидатурата и ще чака до последния момент. Фотосесията на двойката е готова, плакатите също, обяви шефът на предизборния щаб на ГЕРБ.

„Работим в интерес на гражданите”, ще е мотото на управляващата партия за президентските избори.

Разликата между ГЕРБ и другите партии е, че ние имаме 10-15 достойни кандидати, коментира още Цветанов.

Според него кандидатурата на бившия премиер Пламен Орешарски е несериозна, а самият Орешарски винаги е бил зависим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар