Зима

Зима
Пролет

21 септември 2016 г.

Пищова и Шишарката - неочаквано добра комбинация

А когато всичко свърши и звездната двойка трябва да предаде поста, прощално Шишарката ще поздрави български народ с „курви сбогом!“.

„Народе….????“ Стигнахме до там, че Митьо Пищова се кандидатира за президент. Радо Шишарката щял да му бъде вице. 


Наред с кандидати като ген. Румен Радев и Татяна Дончева, вчера пред ЦИК се беше наредил и едва кретащия вечен купонджия от Велико Търново.

Във видимо добро настроение и облечен в анцуг, разбира се, Митьо бе като отишъл да се регистрира, така сякаш минава да свърши нещо странично по пътя за пазара. Парушев му направил 1800 костюма, но той ще обикаля по села и паланки, облечен в анцуг. Щял да бъде кандидат за президент на селяните в България, а целите му са скромни. 


В събота заяви пред Диана Найденова, че вероятно ще вземе 3,5%. Вчера на регистрацията в ЦИК, твърдо заяви, че под 6% не пада. Тука сме малко като с любовния му живот. Един път бяха 3678, после 4215, а след три месеца пък стават 3512.

Ако Митьо стане президент, обещава да увеличи пенсиите с 30%. Той Митьо сигурно не знае, че президента няма такива правомощия, но такава му е мечтата на човека, а човекът за какво съществува на този свят – за да преследва мечтите си. Всъщност има някаква представа за функциите на президента – „да връща законите“; „командва главата?“ и „ходи да се показва, колко е хубав по чуждите държави“, а Митьо по неговите думи не бил красив, но поне е симпатичен.

Все пак Пищова не си прави фалшиви илюзии, отивал за шоуто, пък ако не успее да стигне до балотажа, ще подкрепи кандидата на ГЕРБ, защото това е партията, която прави най-много за България и то в частност премиера, негово величество Бойко Борисов.

А защо е взел Радо Шишарката, ще се запитате? Много просто, за да радва народа, да пее по селата и да весели бедните селяни, с които се срещат. Радо Шишарката и Митьо Пищова – „Шоуто на България“ и сипи малко кюфтета за гарнитура. Кандидатпрезидентската двойка трябвало да бъде Пищова и Сашка Васева, но тя се отказала, защото се притеснявала, че това ще се отрази на децата й, които тъкмо били в онази деликатна възраст. Хубавото е, че Сашка Васева ще обиколя с тях по селата, сипи малко кебапчета.

А как би изглеждал един президентски мандат на Пищова? Народен? Селски? Не, просто… много специален, като Пищова. На партера в президентството, редом до трибуната ще има инсталирано „джакузи-макузи“. Стола за дипломатическите посещения, ще има ново меню – кебапчета и кюфтета, ракийка, бахур, сланинка, ей такива народни неща.

Вместо гвардейци, Митьо ще сложи своята „вярна стража“ от великотърновски проститутки, но без парадни униформи, само по мръсни бели чорапи. Когато гвардейските ги няма на пост, да знаете, Митьо ги пори като „котки“. Искате да се снимате с тях. Спокойно изчакайте 5 минути, до тогава 100% ще е свършил.

Герба е много скучен. Новия герб на президентството ще бъде прасе върху розов фон, просто така е по-народно. Стените в сградата? Скука, страшна скука ви казвам. Защо да не бъдат окачени гоблени в тигрови шарки. Така де, да бъдем в крак с времето.

Радо Шишарката, завалията, въобще не може да се впише в цялата помпозност на президентските покои. Нито има тигри, нито има к*рви, най му е една шопска салата да му сложиш.

Въобще, републиката на Пищова ще изглежда една идея по-близо до реалността. Само, че във вечната формула „бой, ебане и сръбска музика“ ще вкараме малко кебапчета.

А когато всичко свърши и звездната двойка трябва да предаде поста, прощално Шишарката ще поздрави български народ с „курви сбогом!“. Така е песента, да не се засегнете нещо.

Тази предизборна кампания и без това беше доста скучна. Някой сякаш подшушна на великотърновския бохем да влезе в надпреварата, за да посъживи интереса. 


Сигурно има и доста българи, които ядосани от това, че гласуването е задължително, биха подали своя глас на Митьо, така че всичко е преценено и преизчислено.


No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар