Зима

Зима
Пролет

19 септември 2016 г.

Марин льо Пен: Франция не е за продан

"Франция вече не в ръцете на французите"
 
"Франция не е за продан", заяви лидерът на Националния фронт Марин льо Пен пред поддръжници, откривайки кампанията си за президентските избори през 2017 година. 

Тя се ангажира да защитава националния суверенитет, ако бъде избрана за държавен глава на Франция, предаде Ройтерс.

От месеци резултати от допитвания до общественото мнение сочат, че Льо Пен, чиято крайнодясна партия се противопоставя на имиграцията и на Европейския съюз, ще стигне до втория тур на изборите, но ще изгуби на балотажа в началото на май от кандидата на някоя от големите партии, обединени срещу нея.

Льо Пен, която сама се определя като "кандидатка на народа", отстояваше в речта си в град Фрежус тезата, че "Франция вече не в ръцете на французите".

"Изборите през 2017 година са категоричен избор от една страна между Франция - нейния суверенитет, нейното достойнство, нейните ценности, нейния просперитет - и от друга - страна, която няма да можем да припознаем, която ще е станала чужда за нас", каза Льо Пен пред близо 6500 свои симпатизанти, които скандираха: "Ние ще победим!"

Множеството започна да дюдюка при споменаването на предполагаеми заповеди към Париж, идващи от "Берлин, Брюксел и Вашингтон". Освен това Льо Пен поздрави британските избиратели, че са гласували за излизане от ЕС, отбелязвайки, че ще действа същото да направи и Франция в скоро време.

Марин льо Пен посвети голяма част от речта си на критики срещу имиграцията и "политическо-религиозните обичаи, внасяни отвън", имайки предвид мюсюлманите, но не спомена изрично исляма или ислямистите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар