Зима

Зима
Пролет

18 септември 2016 г.

Къде да върнем мигрантите?

В. Василев: С огромно удоволствие подсказвам на премиера едно рационално решение: кой откъдето е, г-н Борисов
 
"Обществото безспорно е чувствително, когато се изгражда бежански център някъде.
Спре ли войната, много бързо мигрантите трябва да се върнат в своите населени места."

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в събота в отговор на въпрос за 350-те милиона лева помощ за страната ни.

Днес той допълни, че ще продължава да настоява за създаването на зони за сигурност, в които бежанците да останат докато се създаде политическа обстановка да се върнат по родните си места.

"Ние ясно казахме, че или трябва да правим затвори, както предупреждавах, за да са спокойни хората, или да има центрове от отворен тип, които не вършат работа", каза още премиерът.

Къде да върнем мигрантите?

Васил Василев, председателят на „Фондация Братя Василеви", предлага на премиера във Фейсбук:

"С огромно удоволствие подсказвам на премиера едно рационално решение: кой откъдето е, г-н Борисов.
 

Ако Афганистан се прави, че не иска да ги приема, да знаете, че там няма нещо, което да не се уреди с подкуп.
 

По 200 евро на човек е достатъчно, за да реши някой губернатор благосклонно въпроса, но цената най-много да се вдигне до 500, ако трябва разрешение свише. Та минимум толкова ни струва всеки един на месец, нали. Същият аргумент важи и за другите държави, откъдето нахлуват гостите.

Вторият проблем - транспортирането до Родината им е още по-лесен. Един чартър до Кабул със 100 души ще ни излезе по 200 евро на депортиран. Толкова, горе-долу, ще струва и до всяка държава, откъдето прииждат. Освобождаваме се от 10 000 мигранти срещу 2 (два) милиона. Само! Още 5 милиона за подкупи - чувал съм за фирми, които могат да свършат черната работа, още два-три милиона дребни разходи - за десетина милиона сме се освободили от присъствието им.

Пари има - ще ползувате само 1/16 от парите от ЕС. А ако върнете и момчетата от Афганистан - не само още 40 милиона евро в плюс, 10 000 мигранти в минус, но и ще има кой да пази границата.
 

Поздрави."
 Васил Василев

ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар