Зима

Зима
Пролет

7 октомври 2016 г.

Светльо Витков: Излизаме от ЦИК и от цирка... до парламентарните избори

"Факт е, че регистрацията на коалицията между „Глас Народен" и "Зелените" не се случи. Но е добре, че подобно нещо се случи за президентските избори, а не на парламентарни или местни."

Това каза пред бТВ лидерът на партия „Глас Народен" Светослав Витков по повод отпадането му от надпреварата за "Дондуков" 2.

"Беше голямо разочарование за всички, които участваха. Ние имаме достатъчно събрани подписи, просто понеже ни се наложи да събираме на три пъти подписи, включително и веднъж заради това, че единия от съпредседателите на "Зелените" реши да бламира създаването на коалицията и не дойде да подпише коалиционното споразумение", обясни Витков.

"Доста помия се изля върху мен, свързана с обвинения за връзки с ДС и много други неща, очевидно имащи за цел да ни провалят. Очевидно нашата коалиция и обща кандидатура със "Зелените" е пречела на някого и на едни бъдещи планове. Ние обаче продължаваме заедно, грешките са отчетени и повече няма да бъдат допуснати", каза още Витков.

Кражбата на лични данни и попадането на хора в списъци на партии и инициативни комитети без изобщо да са давали съгласието си и да се подписвали някъде Светльо Витков нарече ужасна и лоша практика. Той припомни, че промяната в изборния закон да е необходимо събирането на само 2500 подписа, вместо предишните над 7 хиляди, тази промяна е станала именно по предложение на „Глас Народен".

"Непосилно е да събереш 10 000 подписа на улицата за кратко време", коментира още Светльо Витков. 


"В крайна сметка ние излизаме от ЦИК и от цирка, и нека другите акробати се състезават. Целта ни очевидно ще бъдат следващите парламентарни избори и този път ще се подготвим достатъчно добре и ако трябва ще подадем необходимите документи и подписи дори преди ГЕРБ", коментира шеговито Светльо Витков.

"Проблемът за нас в момента е, че не знаем дали непризнатите имена от нашите списъци са обявени за недействителни или дали просто не са признати за валидни, което е такава формулировка, че без конкретния протокол, в който да видим къде е проблема, няма как да сме много точни в обжалването."


Това коментира от своя страна Иван Велков от "Зелените". 

"Според нас имаме достатъчно събрани подписи, просто може би има дублиране на имена. Както стана небезизвестно, много хора са попаднали в чужди подписки без въобще да подозират. Тъй като по различни причини успяхме да подадем документите си в последния момент, съответно нямахме времето да проверим дали има проблеми с дублирани имена и така нататък в списъците ни и съответно да отстраним тези проблеми", коментира още Иван Велков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар