Зима

Зима
Пролет

5 октомври 2016 г.

По-добре мобилен развод, отколкото статичен живот

Във връзката не трябва да се опитваме да се хванем, а да се стараем да запазим доверието и уважението на човека до себе си...
 
Телефоните развеждат. 

Наскоро една „светска“ двойка популярна с това, че ги дават от време на време в неделните предавания се раздели заради снимки в мобилния апарат. Жената се събуди изтипосана с пръст в устата, а половинката й с пръст в друго място. Пошумя се и се приключи. 

Оказва се обаче, че когато говорим за развод по смисъла на закона, телефонът играе важна роля. За това ако ви мъчат комплексите следете мобилните апарати на половинките си. Там се крие истината, или лъжата. За всеки понятието е различно. 

Ако видите възлюбената си или възлюбения си да прави мръсни неща с друг и съдът ще го признае. За вас ще остане само горчилката да си прожектирате записа на падението. И се замислете, без значение дали сте мъж или жена – щом половинката ви се снима с друг, дали и вие нямате вина? 

Имате, разбира се. Във връзката не трябва да се опитваме да се хванем, а да се стараем да запазим доверието и уважението на човека до себе си. Иначе ще живеем в едно изкуствено клише като поздравление за рожден ден – „бъди жива и здрава и много щастлива“. 

Ще сме живи, дай Боже здрави и може би щастливи. Но само ние ще си знаем колко сме щастливи. 

За това, гледайте да живеете така, че да ходите по-рядко при доктора, да не ви се налага да търсите порно клипчета в телефона на половинките си (пази Боже да са с тяхно и без ваше участие) и да сте сравнително щастливи. Поне да не ви се налага да се развеждате. Че то вече си е сложно. Докато разделите кредитите, ипотеката на апартамента, детето, таксите за детската градина и всички други неща, определени от закона, то ще стане страшно. 

А и е скъпо да докажете пред Темида, че имате рога. Струва 5 хил. лева. Ще го докажете, ама за чии? Хем ще сте рогоносец, хем ще сте с 5 хил. лева по-бедни. 

За това си спестете парите, а инвестирайте в доверието и вниманието. Те не струват скъпо. Просто трудно се постигат. И винаги е по-добре да си спестите 5 хил. лева, дела и караница с неверника/неверницата. Тя ако си е магаре, магаре ще си остане цял живот. Същото се отнася и за мъжа. Изловите ли я в изневерява, разделяйте се по взаимно съгласие. По-евтино е. И продължете напред. В света има много мъже. Има и много жени. 

А ако сте от онези модерните в последно време още по-добре. Ще имате двоен шанс да намерите човека на живота си. И ако едно клипче с неприлично съдържание ще ви отвори вратата към новия ви и щастлив живот, тогава го търсете, показвайте го пред съда, качвайте го в интернет. 

А ако смятате, че пак ще си останете поредния нещастник, чийто мъж или жена се е снимала в порно, докато вие сте бил на работа, то тогава изобщо не се хабете. Подавайте молбата за развод, преглъщайте горчилката, спестете си парите и си останете поне с малкото ви достойнство. 

По-добре се разведете мобилно, а не живейте статично.

Боян Димитров, "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар