Зима

Зима
Пролет

31 октомври 2016 г.

Volkswagen Group пое курс към №1 по продажби в света

Въпреки "Дизелгейт" продажбите на компанията растат

Volkswagen Group има всички шансове да завърши годината като автомобилен производител №1 света, съобщи Automotive News. 


Продажбите на компанията продължават да растат, въпреки опустошителните за имиджа на Volkswagen последствия от глобалния скандал „Дизелгейт”, а решаващ принос за ръста има представянето на компанията в Китай.

За първите девет месеца на годината VW Group отчита 7,61 милиона продадени автомобила в цял свят, което е ръст с 2,4% в сравнение със същия период на миналата година. В същото време Toyota, компанията, която е №1 в света в последните четири години, постигна ръст от едва 0,4% и записа 7,53 милиона продажби за първите девет месеца на 2016 година. Продажбите на VW Group се ускоряват сериозно през третото тримесечие на годината, тъй като за първите шест месеца данните показала ръст от 1,5% и общо 5,12 милиона продажби.

Въпреки последиците от „Дизелгейт” и спирането на продажбите на някои модели на VW Group, германската компания успява да навакса тези трудности. В САЩ Toyota продава много повече автомобили от VW, но това едва ли е изненада. В Китай обаче картинката е по-различна – на всеки един автомобил, продаден от Toyota, VW отговаря с три. А Китай е най-големият автомобилен пазар на света, като там за първите 9 месеца VW постигна ръст от 11% и общо 2,58 милиона продадени коли.

И още нещо – „Дизелгейт” се отразява на продажбите на автомобилите с марката Volkswagen, но в същото време силното търсене на моделите на Audi, Porsche и Skoda компенсира това. Миналата година Toyota постигна 9,93 милиона продадени коли, сега целта на VW е да подобри този рекорд до края на 2016./Automedia.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар