Зима

Зима
Пролет

17 ноември 2016 г.

Марин льо Пен се обяви за сближаване с Русия и подобряване на отношенията със САЩ

"Всички избори буквално са референдуми срещу безпрепятствената глобализация, която ни се налага."
 
Лидерът на "Националния фронт" на Франция Марин льо Пен се обяви за сближаване на страната й с Русия, ако бъде избрана за президент. 

Това заяви тя при откриването на предизборната си кампания.

По думите й, като държавен глава тя ще се стреми да работи добре с руския президент Владимир Путин. Също така е убедена, че с новоизбрания американски президент Доналд Тръмп двустранните отношения ще се подобрят, предаде ТАСС, цитирана от news.bg.

"Това е добре за световния мир", заяви льо Пен.

По-рано, с свое интервю кандидатът заяви, че победата на Тръмп на президентските избори е предвестник на "изграждането на нов свят".

Льо Пен описа победата на магната като "победа на народа срещу елита" и поясни, че се надява на подобен развой на президентските избори във Франция през май 2017 година.

Приветствайки надигането на "патриотичните движения" в Европа, Льо Пен направи паралели между изборите в САЩ, решението на повечето британци да гласуват за напускане на ЕС и отхвърлянето на Европейската конституция от страна на Франция през 2005 година.

"Всички избори буквално са референдуми срещу безпрепятствената глобализация, която ни се налага", поясни тя.

Марин льо Пен каза още, че френските избори ще бъдат избор между "мултикултурно общество (...), в което фундаменталисткият ислям ще прогресира" и "независима страна, в която народът ще може да контролира съдбата си".

Проучване на общественото мнение показва, че 25-28% от гласоподавателите биха я подкрепили на първи тур - най-добрия резултат в сравнение с конкурентите й за поста.


Няма коментари:

Публикуване на коментар