Зима

Зима
Пролет

11 ноември 2016 г.

Бойко Борисов: Трупаме негативи заради всички непопулярни неща, които правим

"Как си представяте аз да подам оставка и моите депутати, моите, да не ми я гласуват?"
 
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Цецка Цачева и посочи, че за него тя е била по-добрата в снощния дебат.

"Гледах вчера дебата и първо искам да поздравя Цецка Цачева. Аз повече няма какво да й кажа. Радвам се, че тя в последните два дни, когато се наслуша на толкова обиди, показа коя е", обясни Борисов.

"Според мен във всяка една сфера беше категорично по-добра от г-н Румен Радев – от военния пенсиониран. Когато си даде оставката каза, че летците ги е страх да летят, защото двигателите са втора употреба. Аз му казах да остане и му гарантирах, че до една година ще върнем ремонтите на самолетите в България", заяви Борисов.

По думите му вчера още за 10 двигателя са платени 42 млн. лв., така че българските летци да летят с оригинални МиГ-ове.

"Може би благодарение на това, че Радев си отиде, стана. Той като летец е добър, но той не се е борил. Той ако стане президент, няма как да работи с мен. Управляваме, защото имаме самочувствието и достойнството да го правим. Изборите са морал. Без БСП да са участвали в изборите, само са подкрепяли някого", посочи той пред Нова тв.

По думите му преди две години България е била в политическа криза, след като БСП подвела избирателите си, че Пламен Орешарски е най-добрият експерт.

"Когато поехме държавата с фалита на банките трябваше да се направи правителство. Тогава с никой не се харесвахме, но за да не вкараме държавата в политическа спирала, съставихме кабинет. С РБ още не можем да разберем кой от тях управлява и кой е в опозиция", коментира министър-председателят.

За сълзите на Цецка Цачева в ефир коментира: "Като са убили роднините й, ще плаче. Грешката за резултата от изборите не е нейна, а моя", отсече премиерът.

За заявената оставка, ако ГЕРБ загуби балотажа, Борисов посочи, че е абсурдно депутатите да не му я приемат.

"Как си представяте аз да подам оставка и моите депутати, моите, да не ми я гласуват?", попита премиерът.

"Това са 6-7 години практики. Трупаме негативи заради всички непопулярни неща, които правим".

Така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос защо преди пет години всеки кандидат на ГЕРБ би спечелил президентските избори, а сега положението е коренно различно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар