Зима

Зима
Пролет

11 ноември 2016 г.

Корнелия Нинова: Борисов използва оставката като манипулация, да всява страх

"Той лъже, аз не вярвам и на половин негова дума."
 
"Премиерът Бойко Борисов няма намерение да подава оставка, а просто използва тази заплаха, за да всява страх сред своите симпатизанти", смята лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Той лъже, аз не вярвам и на половин негова дума, той размахва тази оставка, защото на първи тур техни членове не гласуваха за Цецка Цачева, той се опита да ги мобилизира като ги заплаши, че ако ще им спрат обществените поръчки, няма да има пенсии, детски градини...“, коментира тя пред БНТ.

Нинова призна, че ако Борисов беше подал оставка след първия тур, както се беше заканил преди време, тя би била изненадана, защото "за пръв път би си изпълнил думата".

Въпреки това тя смята, че не би било отговорно, ако премиерът се откаже от властта между двата тура, но пък Борисов бъркал президентските с парламентарните избори.

"Но в крайна сметка той използва оставката като манипулация, а не като действително намерение да го направи, използва страха", отсече соцлидерката.

Корнелия Нинова увери, че БСП не търси подкрепата на нито една партия за подкрепа на Радев на втория тур на изборите тази неделя.

Тя беше категорична, че хора от различни политически сили стоят зад него и ще дадат своя глас за него на балотажа.

"БСП е основата, партията, която подкрепи и издигна ген. Румен Радев. Постигнахме пълна мобилизация, въпреки че в началото имаше резерви към него, защото не го познаваха всички членове на партията", посочи тя.

По отношение на различните мнения за реформата в съдебната система между Румен Радев и БСП, Корнелия Нинова заяви, че е видно, че направеното досега не е дало резултат.

"Мисля, че трябва да започнем темата "Съдебна реформа" отново и отначало сериозно този път, която да обхваща възможните промени във всички закони и подзаконови нормативни актове. Уважавам това, че ген. Радев има по-различна позиция от нашата. Правилно е един надпартиен президент да има различни позиции от партията, която го издига. Това не е драма между нас“, увери Нинова.



Няма коментари:

Публикуване на коментар