Зима

Зима
Пролет

7 декември 2016 г.

Половината от делата за нападения над жени в Кьолн са прекратени

Нападенията предизвикаха дебати в Германия за това какво да е отношението към кандидатите за убежище, обвинени в престъпления
 
Почти половината от делата за нападения срещу жени в новогодишната нощ в Кьолн са прекратени поради липса на доказателства или защото заподозрените не може да бъдат открити, съобщи прокуратурата.

Според съобщението, цитирано от ДПА, от всичките 267 следствени дела по обвинение в кражби, сексуални посегателства и изнасилване са прекратени 124 - 80 заради липса на доказателства, а останалите поради невъзможност да бъдат открити заподозрените.

Повече от 1200 жалби бяха подадени в полицията и прокуратурата след нападенията миналата година по време на новогодишните празненства, като повечето от извършителите бяха описани като мъже от северноафрикански или арабски произход. Петстотин от жалбите бяха за сексуални нападения.

Нападенията предизвикаха дебати в Германия за това какво да е отношението към кандидатите за убежище, обвинени в престъпления, което постави под съмнение способността на страната да интегрира пристигналите през 2015 г. близо 900 хиляди имигранти.

Прокуратурата съобщи, че 35 души са обвинени досега в резултат на разследванията. От тях 24 са осъдени.

През април 21-годишен алжирец стана първият обвиняем по тези дела, получил присъда от една година затвор, припомня ДПА.



Няма коментари:

Публикуване на коментар