Зима

Зима
Пролет

6 януари 2017 г.

Защо руснакът пие всичко, дори отрова?

Защото Онегин си е разменил ролята с Татяна

Навръх Нова година 50 руснаци в Иркутск се отровиха с препарат за чистене на вани. 


У нас по този повод изкараха руския мъж примитивен глупак. Но всички знаем, че истината е точно обратната - все пак този народ има 30 нобелисти.

Руснакът много добре разбира какво пие, но той обича да рискува. Защо го прави? Цели шест години работих в Москва, добре познавам особеностите на руското и съветско пиене, но така и не го разбрах. Тези дни обаче попаднах на документален филм, който ми отвори очите – в Русия мъжете са заробена от жените и унижена класа, която в един момент спира да цени живота.

Все едно не Татяна до Онегин, а Онегин пише до Татяна знаменитото писмо: “Писмо ви пиша… по неволя. Какво ли друго бих могъл? Сега е, знам, във ваша воля да понеса насмешка зла. Но в свойта мъка аз ви моля да проявите капка жал към моя тъй несретен дял.”

Филмът е “Мизандрия” (“Мъжемразство”) на режисьора Роман Александров. Според авторите в Русия се е установил истински матриархат, робовладелско общество, в което роби са мъжете. Съветвам всеки да види този филм, тъй като и у нас се появява зародишът на подобна тенденция. Нека младите знаят накъде вървят нещата и да не се дават.

Но аз не повярвах веднага, а първо отворих статистика на Световната здравна организация за самоубийствата. И какво се оказа? При мъжките самоубийства Русия е на 7-о място в света, а при женските – на 47-о! Мъжете се самоубиват 6 пъти по-често ( у нас само 3 пъти).

Същата разлика я има и в бившите съветски републики. В Литва мъжете са на 2-ро място в света по самоубийства, а жените на 29-о. Казахстан е съответно на 6-о и 21-во. Това са различни култури и религии, но се самоубиват еднакво. Защо?

Авторите на филма обясняват отчаянието на мъжете с демографските последици от Втората световна война. Както е известно, тогава умират най-способните и достойни мъже, а много от оцелелите са инвалиди. Жените получават господствено положение в обществото и успяват да наложат феминистка култура, феминистки порядки и феминистко законодателство, които третират мъжа като получовек.

Наистина, след войната жените работят мъжката работа, но днес те напълно са окупирали меките служби. Жените изцяло владеят образованието, медицината, търговията, финансите и всички видове офисен труд. И обратното - мъжете са изтикани във военното дело, мините, заводите, енергетиката, селското стопанство.

Над 80 на сто от бюрокрацията е дамска и над 85 на сто от пролетариата е мъжки. Затова всяка година от нещастни случаи в производството умират по 15 000 мъже, но само 100–300 жени.

Средната продължителност на живота сред жените е 73 години, докато при мъжете е 58,8 години. Разликата от 14 години е уникална за света. Подобна разлика е имало само между белите и черните в южните щати по време на робството.

Една от причините е, че държавното здравеопазване изобщо не се интересува от мъжкото здраве. В Русия има хиляди женски консултации и женски оздравителни центрове, но нито един мъжки. Всяка година за женското здраве се отделят стотици милиони рубли, но за мъжките болести – нито копейка. Организацията в поликлиниката е такава, че работещите мъже изобщо не могат да пробият. Неслучайно смъртността в трудоспособна възраст е 4 пъти по-висока при мъжете, отколкото при жените.

Освен това 84 на сто от медицинския персонал са жени, които разбират предимно от женски болести. Специалисти по мъжките болести почти липсват. Затова мъжете, умиращи от инфаркти, са 40 пъти повече от жените.

Много сексистко е и положението с пенсиите. Жената в Русия се пенсионира 5 години по-рано от мъжа, въпреки че той умира 14 години преди нея. В резултат средностатическият мъж си отива от този свят 2 години преди пенсията, докато жената живее още 18 години след пенсионирането. Мъжът бива експлоатиран и след смъртта – цял живот се трепе за женската пенсия.

На практика цялата социална сфера обслужва само интересите на жените. Около 73 на сто от потребителите на социални услуги са жени, а 80 на сто от социалните работници са също жени.

В Русия няма никакви програми за психологическа помощ на мъжете, социализация, адаптация. А както се оказа, те са най-угнетените мъже на планетата.

В различните видове и равнища на администрацията жените мощно преобладават. Сред обикновените чиновници са около 90% и имат основната заслуга за корупцията и подкупите. В съдебната власт и прокуратурата работят 108 000 жени срещу само 28 000 мъже. Кръгло 80% от съдиите и прокурорите са жени.

Затова руската Темида много-много не наказва жените, но с мъжете е изключително строга. На жените се прощават почти всички дребни престъпления, докато мъжете винаги получават най-тежките наказания и ги изтърпяват в много по-сурови условия.

Вярно, в Държавната дума (парламента) жените са доста по-малко, 61 срещу 388. Но те са винаги сплотени, докато мъжете депутати спорят помежду си и никога не посмяват да попречат на поредното феминистко законче. Пази Боже да изравнят пенсионната възраст. Затова законите наказват мъжете по всички въпроси, които засягат разводите, издръжката, бащинството и майчинството.

На всеки 1000 брака в Русия се падат по 700 развода. В 80 на сто от случаите те стават по желание на жените.

Във всички случаи мъжът губи всичко – и деца, и собственост, и дом. Над 6 милиона руснаци плащат издръжки, дори и когато са безработни. Ако спрат да плащат – отнема им се цялото имущество. Ето защо над 81 на сто от бездомниците в Русия са мъже.

Който познава живота в Русия, не може да не е забелязал, че там жените имат доста по-свободни и по-агресивни нрави откъдето и да било в света. Направо са си фриволни. Неслучайно рускинята прави средно по 4-6 аборта през живота си. На всеки 100 раждания се падат по 200 аборта. Всяко денонощие в Русия се прекратяват по 10 000 бременности.

Според официалните статистики от 1955 г. до днес в Русия са извършени над 200 милиона аборта. Избит е цял един Съветски съюз!

Поколение след поколение руски деца се отглеждат от мама и баба и мозъците им се промиват с културата на екстремния феминизъм. Момичетата се възпитават да се мислят за принцеси, да бъдат любознателни, активни и агресивни. И обратното – на момчетата се внушава да са скромни и плахи, но да боготворят дамите и да са нежни с партньорките си. Възпитателките още от детската градина ги подготвят за живот под чехъл – крещят им, потискат всякакво творчество и индивидуалност.

Който е живял в Русия, не може да не е забелязал, че на обществени места жените се държат с мъжете като фелдфебели с новобранците – и в ресторанта, и във влака, и в магазина. Дори стюардесите в самолета все едно те конвоират. Не всички, разбира се, но все пак…

Руската “баба” е експанзивна и агресивна. Помните ли какво направи Ала Пугачова с чудесната песен на Емил Димитров “Арлекино”? Истерични крясъци и смехове, пеенето направо се губи. А как “пеят” протестърките “Пуси райът”? Ужас от недрата на ада!

Много естествено, че някъде между 35 и 45-годишна възраст типичният руски мъж изпада в екзистенциална криза. На попрището жизнено в средата той се оказва с отнети права, отнето семейство, отнети деца, имущество, жилище, здраве, радост, щастие, вяра, надежда, бъдеще, живот.

Ето защо някои руснаци са готови да пият всякакви технически течности. Струва ли си да живее в матриархат?

Напомням – тази теория е на създателите на филма “Мизандрия”, не е моя. Смея ли?



Валери Найденов, "168 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар