Зима

Зима
Пролет

23 март 2017 г.

Беата Шидло: Европа трябва да преразгледа миграционната си политика

Ярослав Качински: Варшава ще се бори здраво и няма да отстъпи пред никаква форма на Европа на различни скорости
 
"Атентатът в Лондон показа, че Европа трябва да преразгледа миграционната си политика и да се замисли как да реши проблема с тероризма", заяви премиерът на Полша Беата Шидло.

Полша може да не приеме Римската декларация, която ще очертае пътя на ЕС след Брекзит, ако документът не включи и въпроси, които Варшава разглежда като важни.

В проектодекларацията се казва, че лидерите на ЕС ще работят за съюз, който ще насърчава икономически и социален напредък, както и сплотеност, вземайки под внимание различните социални модели и ключовата роля на социалните партньорства.

"Ако декларацията не включи въпроси, които са приоритет за Полша, ние няма да приемем декларацията", предупреди Шидло пред частната медия TVN.

"Единството на ЕС, отбрана в рамките на тясно сътрудничество в НАТО, укрепване ролята на националните правителства и правила на общия пазар, които не могат да разединяват, а обединяват - това са четирите приоритета, които трябва да бъдат включени в декларацията", изтъкна премиерът, цитиран от Cross.bg.

По-рано тази седмица лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински заяви, че Варшава ще се бори здраво на срещата и няма да отстъпи пред никаква форма на Европа на различни скорости.

Декларацията се очаква да бъде приета на специална среща на върха на ЕС в Рим в събота, когато ще бъдат отбелязани 60 г. от основаването на Европейската икономическа общност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар