Зима

Зима
Пролет

17 март 2017 г.

"Никому в угода"

Нищо не може да бъде по-важно от България, нито ангажиментите по международни договори, нито дори душевното състояние на адептите на "отстъпения суверенитет"...
 
Служебният премиер Огнян Герджиков рече, че както хан Тервел бранил Европа, така и ние сме щели да го правим. 

Що? Кое го налага? 

Герджиков, вие сериозно ли мислите, че на хана само Европа му е била в главата, докато се е сражавал с арабите, за да защити България?

Аман от хора, които искат да правим нещо за другите. Преди време искаха от нас да се гордеем, че армията ни била готова да изпълнява задачите, поставени от НАТО. Сред тях да е защитата на българската земя? Сега пък, да пазим Европа.

Не. Трябва да пазим българската, а не европейската граница. Трябва армията ни да отговаря на целите на опазването на земята ни, а не на окупацията на чужди земи. А, ако нашите съюзници от ЕС и НАТО искат да ни помогнат в това и така да помогнат на себе си, са добре дошли. 


Това, че в главите на много наши политици се смесват национални и външни интереси, че автоматично свалят българския интерес в подчинена позиция спрямо "общоевропейски" или "натовския", е най-големият негативизъм от членството ни в тези организации. Нищо не може да бъде по-важно от България, нито ангажиментите по международни договори, нито дори душевното състояние на адептите на "отстъпения суверенитет".

Някои в ЕС вече го разбраха и май ги уважават повече от нас.



Георги Георгиев, "Дума"

Няма коментари:

Публикуване на коментар