Зима

Зима
Пролет

13 март 2017 г.

Марин льо Пен: НАТО e остаряла организация, която няма причини да съществува

"Северноатлантическият алианс се е превърнал в инструмент за политическо влияние, благодарение на което САЩ налагат своята позиция на другите държави."
 
"НАТО e остаряла организация, която няма причини да съществува след разпада на СССР", заяви кандидаткага за президент на Франция Марин льо Пен в интервю за полския вестник „Реч посполита".

„Доналд Тръмп е прав, когато казва, че НАТО е остаряла. Причината е проста: тази структура бе създаден, за да брани Запада от Съветския съюз. Отчитайки, че него повече го няма, НАТО няма причини да продължи съществуването си", поясни лидерката на френската партия „Национален фронт".

Според нея "Северноатлантическият алианс се е превърнал в инструмент за политическо влияние, благодарение на което САЩ налагат своята позиция на другите държави, влизащи в НАТО. Това трябва да се промени", посочи Льо Пен.

БГНЕС припомня, че именно поради тази причина през 60-те години френският президент ген. Шарл де Гол реши да извади страната си от военните структури на НАТО. Тя бе върната там през 2009 година от президента Никола Саркози.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар