Зима

Зима
Пролет

6 април 2017 г.

Да мрат селяните и руснаците, не са секси

Je Suis Лицемери. И дори не си даваме сметка колко плоско е лицемерието ни...
 
Цигани пак спукали от бой някакъв дядо на село и той взел, че пукнал. Ма, той умрял, ма – казали другите селяни, когато го намерили, и се разотишли да си гледат работата. 

А на гражданите им идвало да умрат от скука. Оффф, че банално - няма да е първият, нито последният. Ай ся, да зарежем всичко и да седнем да оплакваме някакъв селски дядка.

Ми, няма нищо секси в това. Били го, убили го и го погребали в Плевенско. Съобщете го, но какво повече да се занимаваме с него. Старците не правят секс, циганите не са секси, пък и са ни приятели. А битовата престъпност е срамна кукичка, с която популистите безсрамно ловят тъпо човешко месо на избори.

Циганин върти чук, друг млати с талпа стара баба, но го правят, без да влагат лоши чувства или за лоша кауза, а само за малко пари. Нищо лично, просто битова престъпност.

Е, как искате да е секси и да предизвиква емоции и съчувствие.

А един смесен учител по антимитологизирана история го бяха настъпили в центъра на софийската вселена. Леко го настъпили, даже не успели да му причинят разкъсвания. Обаче не било ей тъй без нищо – без чувства и без кауза, а най ми било от омраза. Престъпление от омраза - уау, това вече е неустоимо секси!

Ма, те го настъпили скинари, ма – кви други могат да бъдат. WOW, WOW, УАУ (превод за селяците, дето не владеят чужди езици)!!!

Че и секси, че и тренди, щото това е то най-модерната престъпност, срещу която трябва да гърмят всички морални пушки. И нейните жертви трябва да се оплакват, а не някакви старци, които без друго са взели-дали. Стискаме палци, модерно смесено момче, дано се оправиш бързо, макар и без разкъсвания, и да продължиш да разобличаваш митовете.

Бомба отнесла главите на дузина руснаци в метрото. Ми, случва се - не е приятно, но го има в историята на масовия градски транспорт. Взривили ги, сега да ги идентифицират и да ги погребат. Съобщете го, но чак пък всички сега да седнем да скърбим, чак пък да оцветяваме в руско Бранденбургската врата.

Ми, прекалено е – не може заради всяка бомба да се организират световни пърформанси на солидарната скръб. Иначе скръбта ще се превърне в кич, а жертвите – в досадно допълнение на демонстративното страдание.

Пък и откъде знаем дали жертвите в метрото заслужават да ги поменуваме. Откъде знаем, че са били невинни. Щото като цяло невинни руснаци няма. Останаха няколко пренебрежими процента, които не харесват президента си, но вероятно няма да живеят дълго. Когато обаче им видят сметката, тогава ще тъгуваме за тях и ще тъгуваме артистично и от сърце.

Като цяло руснаците, освен че не са невинни, не са и никак секси, да не говорим за тренди. На всичкото отгоре те обичат да мрат и за тях животът не е ценност. Изобщо руският живот толкова не струва, че дори не си заслужава да пипате настройките на профила си и да им веете знамето.

Като цяло само гейовете са невинни и секси, да не говорим колко са тренди. И когато някой влезе в техен клуб да ги затрепе наред – тогава удря часът на спонтанната транснационална скръб. Горките момчета от Орландо, та те искаха единствено да бъдат себе си и да се забавляват. Искаха да си поживеят, но им отнеха животите.

Дори да се намирате на хиляди километри, изглежда секси да скърбите за тях. Вадете скръбните физиономии за специални случаи и кажете на дизайнера да настрои прожекторите. Тази проклета Бранденбургска врата трябва да светне като дъга, иначе просто няма да бъдем хора.

Je Suis Лицемери. И дори не си даваме сметка колко плоско е лицемерието ни.

Но поне не сме сами – навсякъде лицемерието е секси и тренди и трябваше на всяка цена да си го внесем, за да не изглеждаме варвари пред модерния свят.

Нека да мрат, а ние, живите, после ще страдаме. И колко хубаво, и колко естетски само ще страдаме. Не за всички, разбира се, селяните и руснаците могат да минат без нашите душевни конвулсии.

То не може за всички да се страда, иначе страданието ще се превърне в кич и вече няма да е толкова секси.


 
Калин Руменов, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар