Зима

Зима
Пролет

22 април 2017 г.

Георги Гергов с оставка, Корнелия Нинова остава

Нинова бе заявила преди червения пленум, че ако Гергов остане в ИБ на БСП тя ще напусне председателското място
 
Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро БСП. 

Той е направил това сам пред Националния съвет на партията и така не се е наложило да се провежда гласуване.

Предложението направи лидерът на столетницата Корнелия Нинова в края на встъпителното си слово.

"С оглед на последните събития от няколко дни, които представляват обществен и медиен интерес, и събуждат много въпроси към партията, поставям на вашето внимание предложението да освободим Георги Гергов от ИБ на БСП. С уважение към него, с това - че е партиен човек, с това- че много години работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена индиректно, разбира се, БСП, предлагам той да бъде освободен от Изпълнителното бюро, тъй като е политическо лице, в качеството на член на бюрото, и не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", заяви Нинова, цитирана от Dnes.bg.

Тя бе заявила преди червения пленум, че ако Гергов остане в ИБ на БСП тя ще напусне председателското място.

Самият Гергов на влизане за Националния съвет бе в доста добро настроение и заяви директно пред медиите: "Каква оставка, бе?".

По време на самото заседание явно е променил мнението си.

"По-добре да се приеме оставката ми, защото създавам напрежение и разделение в БСП", заяви Гергов, напускайки червения пленум. Той бе категоричен, че няма да "олива с помия" партията, но предупреди, че "ще излязат много скелети и истини".

"Имам врагове, защото съм силен човек, отстоявам позициите си и знам какво искам", заяви Гергов и припомни, че Нинова е станала лидер и благодарение на неговите гласове.



Няма коментари:

Публикуване на коментар