Зима

Зима
Пролет

21 май 2017 г.

Румен Радев: Изтеглянето на доклада за състоянието на отбраната е абсурдно!

Президентът Румен Радев разкритикува изтеглянето на доклада за състоянието на армията, което се кани да направи военният министър Красимир Каракачанов.
 
В този документ, който беше огласен по времето на служебния министър Стефан Янев, се казваше ясно, че българската армия не може да изпълнява своите функции по защита на националната сигурност. 

„Изтеглянето на доклада е абсурдно. Проблемите могат да бъдат решавани, само когато говорим истината, а не замитаме проблемите“, заяви Румен Радев пред БНР.

Той коментира идеята на Каракачанов за връщането на наборната армия. „Тази идея има своите положителни страни, но към момента тя няма как да бъде реализирана заради липсата на средства. Наборната армия изисква огромни ресурси. Трябва да се фокусираме върху проблемите на кадровата армия. Те са изключително много и трябва да решим първо тях“, подчерта Радев.

Държавният глава коментира и позицията на Красимир Каракачанов, изразена на последното заседания на правителството. Според военния министър президентът нямал право на собствена позиция, различна от правителствената на предстоящата тази седмица среща на върха на НАТО. 


„Ще напомня на Каракачанов, че президентът се избира пряко и неговата власт не произтича от изпълнителната власт“, каза Радев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар