Зима

Зима
Пролет

5 юни 2017 г.

Бивш депутат осъди Община Стара Загора

Петър Славов бе завел дело срещу кмета на Общината заради отказа да предостави обществена информация
 
Бившият депутат и кандидат за депутат от Нова република Петър Славов осъди Община Стара Загора. 

Той беше завел дело срещу кмета на Общината заради отказа да предостави обществена информация във връзка с доста наболялата тема за обществените поръчки и как се разходват данъците на старозагорци за външни доставки.

Старозагорският административен съд отмени отказа и сега кметът трябва да предостави данните. Славов беше кандидат за депутат именно от Стара Загора.

Информацията бе поискана от Славов и колегите му Мартин Димитров и Методи Андреев с тяхно заявление по Закона за достъп до обществена информация от 6 февруари тази година. След отказа от страна на Общината, постановен в края на февруари, още тогава тримата бяха категорични, че ще настояват съдът да задължи кмета да отговори на тези важни за старозагорци и жителите на областта въпроси.

След заведеното съдебно дело и проведените съдебни заседания, съдът уважи доводите и жалбата на Славов и колегите му по въпроса за даване на публичност на всички сключени договори за външни услуги, доставки и строителство от Община Стара Загора за периода 2014 - 2017 година, както и с кои лица и на каква стойност са тези договори.

Очаква се Община Стара Загора в най-кратки срокове да изпълнят съдебното решение и Законът за достъп до обществена информация и да предоставят търсените данни на всички граждани.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар