Зима

Зима
Пролет

25 юли 2017 г.

Р. Арнаудова: Мартинов е оказвал натиск над свидетели, отправял закани и заплахи към тях

"Медиите направиха публично само едно от престъпленията на Мартинов - това със суджуците, а ние сме образували пет досъдебни производства срещу него."
 
"Специализирано звено "Антикорупция" се намира в Добрич и разпитва всички свидетели, за да можем да съберем бързо доказателства за дейността на депутата Живко Мартинов."

Това каза пред камерите на бТВ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Целта е да се стигне до обосновано обвинение на народния представител. Екипът, командирован в Добрич, е от трима прокурори.

В хода на разследването все повече се разбира, че Живко Мартинов буквално е дерибействал в града.

"Имаме информация за оказване на натиск над свидетели по случая. Отправяни са закани и заплахи към тях. Оказван им е и административен натиск, заплахи от проверки. С нас тук са служители от отдела за "Защита на свидетеля". Искаме да обгрижим свидетелите, за да се успокоят и да продължат да съдействат на прокуратурата", обясни тя.

"Медиите направиха публично само едно от престъпленията на Мартинов - това със суджуците, а ние сме образували пет досъдебни производства срещу него. Той се е опитвал да прекрати досъдебно производство срещу извършител на ПТП, като е притискал прокуратура и полиция. Лицата, които в момента свидетелстват срещу него, не са се подали на натиск и за това са били уволнени от полицията. Не е успял да уволни областния прокурор, защото той се назначава от ВСС. Мартинов е опитал да прикрие бивш зам.-министър на земеделието, който е причинил смърт по непредпазливост на две лица на пътя. Деянията му започват от 2011 година", допълни Арнаудова.

Около 12 души свидетелстват срещу Живко Мартинов, разкри говорителят на главния прокурор. Последното деяние на Мартинов, по което е образувано разследване, е от април 2017 г.

"Нямаме информация суджуците да са достигнали до Бойко Борисов. Живко Мартинов е споделял демонстративно пред всички, че той е човек на премиера Борисов и всички придобивки са отишли за негово лично ползване", каза още тя.



Няма коментари:

Публикуване на коментар