Зима

Зима

16 август 2017 г.

Некороновият крал на проституцията на Балканите – убит заради кръвно отмъщение

Дилавер Бойку е контролирал двете главни направления за трафик на жени – единият от България, а другият – от Албания
 
58-годишният Дилавер Бойку, известен като Леку – некоронованият крал на проституцията на Балканите, беше застрелян в македонския град Струга. 

Бойку, за когото се смята, че е участвал в продажбата на 3 000 жени, е бил убит заради кръвно отмъщение, подготвяно от две години, пишат местните медии.

Според mkd.mk Бойку е бил застрелян преди два дни като отмъщение за убийство, извършено от неговия баща и брат през 2015 г.

От 1979 г. срещу Бойку има 17 дела за сводничество. За първи път е арестуван през февруари 2003 г. в неговия хотел "Берн" близо до Струга за трафик на хора. Тогава той беше осъден на 6 месеца затвор.

През юни същата година той избяга от затвора. В момент, когато бил с охрана, но без белезници, чакайки да бъде прехвърлен в затвора в Охрид, Бойку блъснал стражарите и избягал към съседна улица, където го очаквал черен автомобил.

Бойку беше задържан две седмици по-късно в Черна гора, докато се подготвял да избяга в Бразилия. След като беше върнат в Македония, той беше осъден на 3 години и 8 месеца затвор за посредничество при проституция. След излизането си от затвора Бойку се бил заел със законна дейност, главно в областта на туризма и хотелиерството.

Порталът CDM пише, че Бойку е започнал "кариерата" си като строителен работник в Швейцария. След като се върнал в Македония, той построил барове – имал по един в почти всеки по-голям град. Казвал, че няма от какво да се притеснява, тъй като в баровете му не се работи на черно, "всички жени имат редовни документи и разрешителни за работа, никой за нищо не ги насилва".

Дилавер Бойку е контролирал двете главни направления за трафик на жени – единият от България, а другият – от Албания. И двата канала са стигали до родното му село Велеща край Струга, смятано за мястото с най-много проститутки в Македония. Казват, че във всеки един момент имал 200-250 жени, готови за продажба.

Бойку е арестуван, след като е било разкрито, че в баровете му работят двайсетина момичета от Молдова, Румъния и Украйна без документи, които живеели в ужасяващи условия. Той е можел да продаде момичетата, които работят в баровете му, когато поиска. Македонските медии припомнят думите му, че "проституцията е в природата на жените, с които работи", а той само "им помага и се опитва да ги насочи да намерят спасение".

Казват, че Бойку живеел с три "истински" жени, имал много любовници, а останалите "робини" продавал на цена от 1 000 до 5 000 евро.

Американското ФБР и Интерпол са разследвали Дилавер Бойку и "дейността" му, която той ръководел от село Велеща, в което до 2006 г. са провеждани "аукциони" на момичета, отвличани или чрез измама довеждани от Балканите и държавите от бившия СССР.

Бойку беше застрелян на препълнения плаж "Аква блу" в Струга, който той е държал под концесия, с няколко куршума в главата, пише сръбският "Блиц".Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар